Nieuw bij Interieurwereld: Pastoe

 

Interieurwereld van de Belt heeft het merk Pastoe toegevoegd aan het uitgebreide assortiment maatkasten. Het familiebedrijf en Dutch Design merk Pastoe staat al meer dan 100 jaar bekend om de tijdloze meubelen met eindeloze mogelijkheden. Met oog voor duurzaamheid en goede kwaliteit ontwerpt Pastoe kasten, stoelen en tafels in Nederland. Het geheim van Pastoe is gedurfde eenvoud, passen in de Dutch Design traditie.

Blog Pastoe - lookbook

Hoe is Pastoe onstaan?

Onder het motto “The Storage Of Your Life” heeft Pastoe zich helemaal toegelegd op kasten. Het zijn unieke kasten waarbij je de mogelijkheid hebt om je eigen smaak toe te voegen. Op deze manier is de kast van jou en een beetje van Pastoe.

Pastoe is in 1913 opgericht als een ambachtelijke timmerfabriek door Frits Loeb. In meer dan 100 jaar tijd is Pastoe gegroeid tot een moderne fabriek.

Pastoe is een echt familiebedrijf en zo treedt Cees Braakman in 1948 in de voetsporen van zijn vader Frits. De accenten komen steeds meer te liggen op opbergmeubelen. Met een reeks aan componenten, die op oneindig veel manier met elkaar gecombineerd kunnen worden, is Pastoe in de 21e eeuw vooral een kastenmerk geworden. Van tv-dressoirs tot sideboards, voor de ideale kast kun je terecht bij Pastoe.

Kenmerken van Pastoe

Het design van Pastoe wordt gedreven door drie principes; tijdloos, modulair en eenvoudig. Sommige kasten zijn al meer dan 30 jaar in de collectie, met hier en daar wat aanpassingen. Modulair staat voor jouw ruimte, je kunt zelf een compositie samen stellen. Eenvoud is iets waar je Pastoe duidelijk aan kunt herkennen, ze willen geen tierenlantijtjes maar klare taal, doe maar gewoon. 

A'dammer

De A’dammer is dé bekendste kastenserie van het designmerk Pastoe. De A'dammer is ontworpen door Aldo van den Nieuwelaar. In de loop der jaren is deze opbergkast een echte design klassieker geworden. Door de geribbelde roldeur en de ronde top heeft deze kast een mid-century uitstraling. Geef de binnenkant een andere kleur dan de buitenkant voor een speels effect.
Bekijk de A'dammer serie

Landscape

De Landscape is helemaal naar wens samen te stellen en wordt gekenmerkt door de afwisseling van gesloten en open componenten. Deze unieke kasten zijn te ontwerpen als tv-meubel, dressoir of opbergkast, zo is de Landscape een perfecte toevoeging voor elke ruimte. Maak je eigen Landscape kast door fineren, kleuren, open vakken en indelingen met elkaar te combineren.
Bekijk de Landscape serie

L'Maze

De L’Maze is dé robuuste klassieker van het designmerk Pastoe. Deze unieke opbergkast heeft een open concept dat naar wens kan worden aangevuld met deuren en laden. Door zelf een indeling te maken, maak je de ideale kast voor jouw spullen. L’Maze is perfect voor het opbergen van kleine en grote items die voor jou belangrijk zijn.
Bekijk de L'Maze serie

Vision

Vision is het systeem met de meeste mogelijkheden. Vision van Pastoe heeft een minimalistisch ontwerp door de fronten in verstek, die mooi wegvallen in de romp. Met losse elementen kun je Vision combineren tot een bijzondere kast voor jouw kamer. De ontwerpers van deze serie designkasten zijn Marairac en Boonzaaijer.
Bekijk de Vision serie

Kasten met een lange levensduur

Bij Pastoe is duurzaam zijn een continu proces van verbetering. Zorgvuldig met mens en natuur omgaan. Pastoe controleert bijvoorbeeld bij de leveranciers de herkomst van materialen en fabricageproces en zal altijd voor de meest duurzame oplossing kiezen.

De belangrijkste duurzaamheidsprincipe van Pastoe is dat de producten gemaakt worden voor een lange duur. Veel meubelen blijven lang in de familie: van grootouders, ouders naar kinderen.

Op maat gemaakte panelen inkopen, schuren, lakken (in 48 verschillende kleuren), onderdeel voor onderdeel controleren, de onderdelen heel precies monteren en de meubelen worden gereed gemaakt voor bezorging. Duurzaamheid begint bij zorg voor je producten.

Pastoe heeft een speciaal Pastoe Weeshuis programma. Hier zorgen ze ervoor dat meubels van goede kwaliteit een nieuwe kans krijgen. Door de meubelen te schuren en lakken, bouwen ze de kast opnieuw voor een nieuw thuis!

Interieuradvies op maat gemaakt

Laat je inspireren en ontdek de Pastoe-collectie op de Designafdeling bij Interieurwereld van de Belt in Rogat-Meppel of bekijk de collectie online. Voor een unieke maatkast gaan onze adviseurs graag aan de slag om een uniek meubel, passend bij jouw wensen en de beschikbare ruimte, te ontwerpen. Wil je er zeker van zijn dat één van onze adviseurs voor je klaar staat? Plan dan een afspraak in.

Maak direct een afspraak