Natuurgevuld

Heerlijk slapen doe je met een dekbed dat bij jou past. Heb jij een voorkeur voor een wollen dekbed of ga je voor een synthetisch of donzen dekbed? Heb jij het snel warm ‘s nachts of houd je ervan om jezelf helemaal in te pakken in jouw dekbed? Ontdek welk dekbed bij jou past en kies uit vele merken zoals Morgana en Tempur.

Lees meer

26 resultaten

Pagina
per pagina

26 resultaten

Pagina
per pagina

Dekbed in verschillende soorten

Er zijn vele verschillende soorten dekbedden. Een deken hoort precies goed te zijn, niet te warm of te koud. Hieronder staan de verschillende soorten dekbedden met de kenmerken erbij weergeven.

Deken gemaakt van kamelenhaar

Dit deken is licht en heerlijk zacht. In verhouding is dit deken ook lichter dan een wollen deken. Dit komt omdat het isolerend vermogen van de haarvezel van het kamelenhaar hoger is. De kenmerken van dit dekbed zijn: zacht, soepel en warm.

Eendendons of ganzendons deken

Een deken van eendendons is over het algemeen iets goedkoper dan een deken gemaakt van ganzendons. De isolatiewaarde en vochtopname is bij beide donssoorten zeer goed. Ganzenveren zijn wat zachter (minder scherp) dan eendenveren. Een ander verschil is dat ganzendons net iets veerkrachtiger is.

Synthetisch (polyester) dekbed

Het voordeel van deze dekens is dat het meestal een voordelige prijs heeft in vergelijking met de andere dekbedden. Verder is dit deken goed wasbaar en is fijn als je allergisch bent voor huisstof(mijt). Het ventileert wel wat minder dan een donzen of wollen dekbed, maar je bent wel voordeliger uit.

Bamboe/tencel dekbed

Deze dekens zijn gemaakt van plantaardig materiaal wat goed vocht doorlaat. In de zomer is deze deken zeer fijn. Het is een licht en zacht deken wat koel aanvoelt in de zomer en wat goed ventileert.

Wollen deken

Als je veel transpireert is wol een fijn materiaal. Het transporteert vocht goed naar de buitenlucht. Bovendien blijft dit deken koel aanvoelen. Het wordt dus niet klam van de vocht. In de winter is het een warm deken en in de zomer vooral luchtig.

Katoenen/linnen dekbed

Een katoenen deken is soepel, natuurlijk en gemaakt van zacht materiaal. Voordelen zijn: goed wasbaar, goede ventilatie en vochtregulatie. Het nadeel is dat dit deken wat sneller kreukgevoelig is.

Dekbed combineren met…

Een dekbed is fijn, maar dan ben je er nog niet. Hierbij horen natuurlijk ook een hoofdkussen en bijpassend beddengoed. Ben je nog op zoek naar een geschikt hoofdkussen? Kijk dan even tussen ons assortiment. Op deze pagina staat ook beschreven wat voor soort kussen het beste past bij een rug-, zij- of buikslaper.

Tip!

Als je een twijfelaar hebt als bed (bijvoorbeeld van 120 of 140 cm breed), dan is het verstandig om een deken te kiezen die een maat groter is dan je bed. Hierdoor valt het dekbed over de randen heen. Als je met twee personen in een twijfelaar slaapt, dan heeft ieder tenminste genoeg dekbed voor zichzelf om in te rollen.