Hoofdkussens

Een goed kussen is essentieel voor een goede nachtrust. Daarom heeft Interieurwereld Van de Belt een ruime keuze aan hoofdkussens. Zo is de houding waarin je slaapt van belang en zit er verschil in de hardheid van een kussen. Ontdek de beste merken zoals Tempur en Morgana op de site of kom bij ons langs voor een passend advies!

Lees meer

37 resultaten

Pagina
per pagina

37 resultaten

Pagina
per pagina

Verschillende soorten hoofdkussens

Bij iedere slaaphouding past een ander soort hoofdkussen. Aan de hand van het type slaper dat jij bent, kom je erachter wat voor soort slaapkussen het beste bij jou past.

Ben jij iemand die veel op je buik slaapt? Bij een buikslaper passen vooral dunne zachte kussens, zodat de nek niet belast raakt. Een dun kussen zorgt er ook voor dat je je ademhaling het minst belemmert.

Diegene die op de rug slapen, kunnen beter een hoofdkussen aanschaffen die wat hoger is (in de nek). Op deze manier krijgt de nek ook voldoende ondersteuning. Een stevige kussen voor de rugslaper is een goede optie.

Tot slot passen dikke en hoge slaapkussens het beste bij diegene die op de zij slapen. Zijslapers hebben een dikker kussen nodig, omdat ze op hun schouder slapen. Het is hierbij belangrijk ze met de schouder niet op het kussen slapen, maar dat de schouder net onder het kussen zit.

Hoofdkussen combineren met...

Het plaatje is niet compleet zonder dekbed en mooi beddengoed. Bekijk onze collectie van beddengoed, wie weet zit er iets tussen dat past bij jou slaapkamerstijl. Of wil je jouw bed helemaal comfortabel en sfeervol maken? Dan passen kleurrijke kussens er zeker bij. 

Reinigen van kussens

Het is belangrijk om te zorgen voor goede hygiëne door de hoofdkussens regelmatig te wassen. Als je de kussens vaker reinigt, zorgt dit voor een langere levensduur. En daarnaast is het natuurlijk fijn om op een fris en schoon kussen te slapen!

Een andere tip is om niet te gaan slapen met nat haar. Als je na het douchen gaat slapen met nat haar, beschadig je het kussen. Er komen namelijk meer bacteriën in je kussen. Als je dus echt een fris en schoon kussen wilt behouden, scheelt het een hoop als je dit dus niet doet.

Benieuwd naar ons gehele assortiment van slapen?

Bekijk hier meer: