Vitrinekasten

Je mooiste foto’s en favoriete accessoires mogen gezien worden in de vitrinekast. Achter de glazen deurtjes krijgen je dierbaarste spulletjes de aandacht die ze verdienen. Bekijk onze ruime aanbod vitrinekasten of kom langs in de winkel. Je vindt Interieurwereld Van de Belt direct aan de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen.

Lees meer

36 resultaten

Pagina
per pagina

36 resultaten

Pagina
per pagina

Hoe richt ik een vitrinekast in?

Staat de kast in de woonkamer? Dan is het tof om er seizoensgebonden spullen in te zetten. Of heb je de kast staan in een werk- of studeerkamer? Dan is dit een mooie plek om geschenken en andere persoonlijke items tentoon te stellen. Maar voordat je begint met inrichten zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Stap 1: Selecteer. Laat niet een overdosis van je verzameling zien. Kies welke items je het mooiste vindt en plaats alleen deze. Je wilt de kast namelijk niet te vol stoppen.

Stap 2: Rust of opvallend? Aan de hand van je selectie kun je bepalen of je voor een rustige of een opvallende indeling wilt gaan. Zijn de spullen opvallend, maar wil je liever een rustigere kast? Dan zul je je selectie aan moeten passen.

Stap 3: Variatie. Je wilt niet één en dezelfde soort items terug laten komen. Dit ziet er niet alleen enigszins saai uit, maar vooral oogt het niet spannend. Heb je veel kleine spullen, laat dit dan bijvoorbeeld samenkomen op een dienblad of in een mandje. Wil je het geheel extra interessant maken? Varieer dan ook met de hoogtes. Dit kan makkelijk met behulp van kaarsen of fotolijstjes.

Stap 4: Positioneer. Het is tijd om de spullen in de kast te zetten. Schuif net zo lang tot jij denkt dat het mooi staat en je tevreden bent. Hou ook rekening met het maken van kleine groepjes. Zo creëer je eenheid. Maak uiteraard niet te grote groepjes, want dan haal je de spanning uit het beeld.

Benieuwd naar ons gehele assortiment aan kasten?

Bekijk hier meer: