Aardse tinten met een twist

Oud schoolgebouw

Neem een kijkje in het oude schoolgebouw, dat gerenoveerd en gestyled is tot een modern en chique appartement. Met het uitgangspunt rust en ruimte heeft onze interieuradviseur Mendy een prachtig 3D-ontwerp en moodboard gemaakt.

Woonwens

Met een druk gezinsleven is je huis dé plek waar je tot rust komt. Een modern en rustig interieur is de uitstraling waar het gezin uit Meppel naar verlangt. Met oog voor een Scandinavische en Industriële woonstijl heeft Interieurwereld deze unieke woning geheel opnieuw ingericht.

Om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen worden wonen en koken gecombineerd. Een open woonkeuken is erg functioneel. De perfecte plek in huis om in te koken, te eten en om bij te praten na het werk.

Indelingsadvies

Passend bij de stijl van het pand is de ruimte zo efficiënt mogelijk ingedeeld. Doormiddel van een 3D-interieurtekening heeft onze Interieuradviseur het resultaat inzichtelijk weergegeven.

Voor de zithoek is er gekozen voor een bank met een buiging. Deze bank is perfect om de ruimte op te delen. Dit creëert een goede scheiding tussen de zithoek en eethoek. Om het contrast met het hoge plafond te doorbreken is er gekozen voor een doorkijkhaard, die niet helemaal rijkt tot aan het plafond. Hierdoor breek je optisch de ruimte en haal je de galm/echo weg.  In combinatie met het ovale kleed, de fauteuil en bank krijgt de zithoek een huiselijk gevoel. De doorkijkhaard geeft daarnaast een extra warme sfeer.

De eethoek is het centrale punt in huis, de grote eettafel van Studio Henk heeft zijn ruimte nodig. Door hem in het verlengde van de bank te zetten blijft de doorloop bestaan. De eetkamertafel wordt gecombineerd met stoelen en een eetkamerbank. Deze eetkamerbank zorgt voor een ruimtelijk effect, sfeer en gezelligheid. Boven de tafel komt een groep met mooie bol lampen te hangen, die bevestigd zijn aan een lang snoer. Op deze manier wordt het hoge balkenplafond extra benadrukt.

Kleuradvies

Onze interieuradviseur heeft ervoor gekozen om de wanden wit te houden, het plafond en de haard in een zachte grijsbeige tint te verven. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt. Om rust en eenvoud te creëren worden de balken terug geschuurd van wit naar naturel eiken

Meubeladvies

De zithoek

In de zithoek is er gekozen voor de cosy hoekbank van Studio HENK. Op deze bank kan je heerlijk loungen met de gehele familie. Het gebruiken van deze hoekbank is een efficiënte manier om genoeg comfortabele zitplaatsen te creëren.

Naast de bank staat er een relaxfauteuil van Feelings in de ruimte. Deze fauteuil is uniek door zijn industriële uitstraling en Scandinavische details.

Aan de muur vind je verschillende grote kunstobjecten om het hoge plafond en de mooie balken te accentueren. In plaats van een tv-meubel met televisie aansluiting, is de Samsung the frame een goede oplossing. Kunst aan de muur, waar ook nog leuke programma's op gekeken kunnen worden.

Om de zithoek af te maken wordt er gebruik gemaakt van een met een warm gebreid kleed van 100% wol. Mooie organische salontafels van Bree’s New World maken het sfeertje af en ook de grote kamerplant mag niet ontbreken.

De eethoek

Voor de eethoek hebben we de mooie tafel Butterfly met eetbank van Studio HENK uitgekozen. De tafel heeft een lengte van 3 meter bij 90 cm breed, dit benadrukt de lengte van de woning. Aan de andere zijde wordt er gebruikt gemaakt van vier huidige eetkamerstoelen.

Boven de eettafel kan een mooie groep met glazenbol lampen opgehangen worden. In de keuken kan de industriële huidige lamp gebruikt worden. Als aankleding zijn de witte vazen van HKliving een mooie toevoeging.

Raambekleding

Als raamdecoratie, is een linnen gordijn in een warm grijsbeige tint een mooi element. Door de grote harmonica ramen en een los vallend lang gordijn, krijg je de gewenste Scandinavische sfeer. 

Ontwerp jouw droominterieur!

Heb jij je oog laten vallen op één of meerdere meubels in onze woonwinkel? Onze interieuradviseurs helpen jou graag met het inrichten hiervan! ⁠Wil jij er zeker van zijn dat Mendy of een één van onze andere interieuradviseurs alle tijd voor jou heeft? Plan dan een afspraak in!

Plan een afspraak