Tafels

Ben je op zoek naar een tafel voor je woonkamer of leefkeuken? Dan ben je bij Interieurwereld Van de Belt aan het juiste adres. Bij Interieurwereld Van de Belt vind je een uitgebreid assortiment tafels in alle woonstijlen.

Lees meer

953 resultaten

Pagina
per pagina

953 resultaten

Pagina
per pagina

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN

Hoeveel stoelen kan ik aan mijn ronde tafel plaatsen?

Je kunt gemakkelijk zelf uitrekenen hoeveel stoelen er aan jouw ronde eettafel passen. Een gemiddelde stoelbreedte is 45 cm, deze breedte gebruiken wij dan ook in het volgende voorbeeld:

Diameter van 100 – 110 cm: 3 stoelen
Diameter van 120 cm: 4 stoelen
Diameter van 130 – 140 cm: 5 stoelen
Diameter van 150 cm: 6 stoelen
Diameter van 160 cm: 7 stoelen

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog 'Hoeveel stoelen passen er om een tafel?'.

Hoeveel stoelen kan ik aan mijn ovale tafel plaatsen?

Met een ovale tafel is het van belang om rekening te houden met de afrondende hoeken. Hoe langer de tafel, hoe puntiger hij meestal afloopt. Je kunt gemakkelijk zelf uitrekenen hoeveel stoelen er aan jouw ovale eettafel passen. Een gemiddelde stoelbreedte is 45 cm, deze breedte gebruiken wij dan ook in het volgende voorbeeld:

Lengte van 200 – 220 cm: 6 stoelen
Lengte van 240 – 260 cm: 8 stoelen
Lengte van 280 – 300 cm: 10 stoelen
Lengte van 350 cm: 12 stoelen

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog 'Hoeveel stoelen passen er om een tafel?'.

Hoeveel stoelen kan ik aan mijn rechthoekige tafel plaatsen?

Je kunt gemakkelijk zelf uitrekenen hoeveel stoelen er aan jouw rechthoekige eettafel passen. Een gemiddelde stoelbreedte is 45 cm, per stoel reken je in totaal ongeveer 60 cm zitruimte. Deze afmetingen gebruiken wij dan ook in het volgende voorbeeld:

Lengte van 160 cm: 4 tot 6 stoelen
Lengte van 180 - 200 cm: 6 stoelen
Lengte van 220 - 240 cm: 6 tot 8 stoelen
Lengte van 260 cm: 8 stoelen
Lengte van 280 - 300 cm: 8 tot 10 stoelen
Lengte van 350 cm: 12 stoelen
Lengte van 400 cm: 14 stoelen

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog 'Hoeveel stoelen passen er om een tafel?'.

Hoeveel ruimte moet er tussen de eetkamertafel en de muur zitten?

Zet je de eettafel parallel aan de muur? Hou dan rekening met 80 cm tussenruimte. Wil je nog gemakkelijk achter de stoel langs kunnen lopen wanneer er iemand zit? Hou dan rekening met 100 cm tussenruimte. Heb je de beschikking over een wat kleinere ruimte, dan kan je kiezen voor een eetkamerbank. Deze kan tegen de muur worden geplaatst om ruimte te besparen.

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog 'Hoeveel stoelen passen er om een tafel?'.

Verschillende soorten tafels

Iedere tafel heeft zo zijn eigen functie. Interieurwereld biedt een divers assortiment uiteenlopend van bartafels, salontafels, tot een handige bijzettafel of wandtafel. De wandtafel, wordt ook wel sidetable genoemd, is ideaal om een lege muur op te vullen met sfeer. De wandtafel is aan te kleden met bijvoorbeeld een schilderij, fotolijsten of een decoratieve vaas. Daarnaast komt de opbergruimte in de sidetable vaak ook goed van pas! Interieurwereld biedt ook een breed assortiment eetkamertafels. Een eetkamertafel is een van de belangrijkste meubelen in huis, het is immers het middelpunt van de eetkamer. Maar welke vorm eettafel past bij jouw woonwensen?

Rond
Het voordeel van een ronde eetkamertafel is dat je met iedereen oogcontact kunt maken, dit geeft een gezellige en fijne sfeer. Omdat veel meubelstukken rechthoekig zijn, geeft een ronde eetkamertafel een leuke afwisseling in je interieur.

Ovaal
Aan een ovale eetkamertafel kan je gemakkelijk een extra stoel aanschuiven, omdat deze vorm geen rechte hoeken heeft. Vind je het belangrijk dat je met iedereen aan de tafel goed oogcontact kunt maken? Dan is een ovale eettafel perfect. Daarnaast is een ovale tafel veiliger voor kinderen, er zijn namelijk geen scherpe hoeken waar zij zich aan kunnen bezeren.

Deens ovaal
Deze opvallende vorm eettafel is een mix tussen ovaal en rechthoekig en wordt steeds populairder. Het rechthoekige blad heeft afgeronde hoeken, waardoor hij lijkt op een ovale tafel. Een Deens ovale eetkamertafel heeft veel voordelen. Zo heb je de sierlijke vormen van een ovale tafel, maar geniet je van meer bladruimte dan een ronde of normale ovale eettafel. Daarnaast is de tafel erg kindvriendelijk door de afgeronde hoeken.

Rechthoekig
Wil je graag veel ruimte op tafel? Kies dan voor een rechthoekige eettafel. Zo heb je alle ruimte voor bijvoorbeeld leuke accessoires op tafel. Je kunt de tafel gemakkelijk tegen de muur aan zetten of gebruik maken van een eetkamerbank.

Vierkant
Een vierkante eettafel is de meest ruimtebesparende tafel. Omdat hij niet al te lang is, steekt de tafel niet ver de ruimte in. Daarnaast kun je de tafel tegen de muur schuiven om extra ruimte te besparen. Het voordeel van een vierkante tafel is dat de afstand tussen iedereen gelijk is, dit geeft een knusser gevoel dan bijvoorbeeld een rechthoekige tafel.

Organisch
Wil je meer speelsheid in je interieur? Kies dan voor een eettafel met vloeiende, organische vormen. De organische vormen zorgen voor een zachte en rustgevende uitstraling in je interieur. Het leuke van de organische eettafels is dat je je eetstoelen in veel verschillende posities kunt plaatsen.

Diverse stijlen

Naast de vele categorieën die we te bieden hebben, zijn daarin ook vele verschillende stijlen te vinden. Heb je de voorkeur voor een houten tafel die aansluit bij je landelijke interieur? Of ga je voor een tafel met een metalen onderstel dat een stoere uitstraling geeft aan je woonstijl? Bij Interieurwereld is voor iedere woonstijl een tafel te vinden.

Tafels in onze winkel

Of je nu op zoek bent naar een houten eettafel voor jouw landelijk interieur of een minimalistische bijzettafel voor je moderne woonkamer bij Interieurwereld Van de Belt vind je tafels in verschillende categorieën en woonstijlen. 

Weet je al welke tafel je wilt? Koop hem eenvoudig online! Wil je de tafel liever eerst bekijken? Kom langs in Meppel. Onze woonstylisten staan klaar om jou van persoonlijk advies te voorzien.