Onderhoud voor textiel

Geef textiel de beste bescherming en verzorging met de onderhoudsmiddelen van Interieurwereld. Ontdek ons assortiment speciaal voor textiel. Verzorgingsadvies nodig? Lees dan hier het onderhoudsadvies voor textiel.

Lees meer

Onderhoudsadvies textiel

Hoe onderhoud ik mijn stoffen meubel?

Wanneer je een stoffen meubel aanschaft is het belangrijk om deze vanaf het begin op de juiste manier en met de juiste onderhoudsmiddelen te verzorgen. Zo geniet je extra lang van een mooi meubel die er onderhouden uit ziet.

Hoe bescherm je een stoffen meubel?

Bij de aanschaf van een meubel wil je graag dat deze zo lang mogelijk meegaat en goed is beschermt tegen vuil. De Textile Protector van Oranje Furniture Care zorgt voor een goede bescherming van je stoffen meubel. Alle soorten textiel worden optimaal beschermt tegen ongelukken op basis van water, vet of olie. Deze textielbeschermer maakt stoffen onzichtbaar, waterafstotend en vlekwerend.

Vlekken in je stoffen meubel

Een glas rode wijn laten vallen op je stoel of de hond die met modderpoten op de bank springt; een vlek maken in een stoffen meubel is helaas snel gedaan. Met de Textile Cleantex van Oranje Furniture Care is het gemakkelijk om dit soort vlekken te verwijderen. Deze effectieve textielreiniger en vlekverwijderaar op waterbasis verwijdert vervuiling en vlekken van dranken, voedingsmiddelen en af- en uitscheiding van mens en zoogdier. De reiniger en vlekverwijderaar is geschikt voor meubelstoffen, tapijt, gordijnen, boxsprings, tuinkussens en autobekleding. De Cleantex is lichtschuimend.

Of gebruik de Textile Care Kit. Deze kit bestaat uit de Protector en Cleantex, daarnaast bevat deze set een reinigingswashand en doek. Zo heb je gelijk alle benodigdheden in huis om je stoffen meubel te onderhouden.

Onaangename geuren in je stoffen meubel

Wanneer je veel tijd doorbrengt op de bank of aan de eetkamertafel, is het geen wonder dat er onaangename geuren ontstaan in deze meubelen. De Textile Refresher van Oranje Furniture is de beste oplossing bij het verwijderen van deze onaangename luchtjes in de stoffen meubelen. Wanneer je deze spray gebruikt, raden wij aan de ruimte goed te ventileren. Laat de spray 2 tot 4 uur drogen en herhaal de behandeling eventueel wanneer de geur niet geheel verdwenen is.

Synthetische bekleding reinigen

Heb je een synthetische bank of stoel? Behandel deze dan met de Textile Power Cleaner. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld voor synthetische textiele bekleding en verwijdert hardnekkige vervuiling en vlekken van dranken, voedingsmiddelen en af- en uitscheiding van mens en zoogdier. De Textile Power Cleaner is geschikt voor meubelstoffen, tapijt, gordijnen, boxsprings, tuinkussens en autobekleding.

Spray de synthetische bekleding in, borstel de spray eventueel licht in en laat het inwerken. Neem de spray vervolgens op met een schone doek en wrijf na met een water bevochtigde doek. Herhaal de behandeling nogmaals als de vlek niet geheel verdwenen is. Wanneer je deze spray gebruikt, raden wij aan de ruimte goed te ventileren.

Zo voorkom je statische elektriciteit bij stoffen meubelen

Krijg je regelmatig een schok wanneer je jouw bank of stoel aanraakt? Gebruik dan de Textile Anti-static. Deze spray van Oranje Furniture Care minimaliseert het aantrekken van stof en vermindert de statische lading op meubelstoffen, gordijnen, tapijt, tuinkussens, autobekleding en boxsprings.

Spray het oppervlak gelijkmatig in en laat minimaal 1 uur drogen. Bij gebruik van deze spray raden wij aan om de ruimte minimaal 3 uur te blijven ventileren.

Onderhoudstips

Tips om stoffen meubelen langer mooi te houden

Naast het gebruiken van onderhoudsmiddelen zijn er ook manieren die erbij helpen om je stoffen meubel mooier te houden.

  • Schud de losse kussens af en toe even op;
  • Probeer iedere week het meubel te stofzuigen met een glad mondstuk en doe dit altijd in de richting van het weefsel;
  • Zet stoffen meubels niet in direct zon- of daglicht, hierdoor kan het meubel snel verkleuren;
  • Let op met huisdieren; hun nagels en vettige huid kunnen de stof beschadigen.

Tips voor het reinigen van stoffen meubelen

Wanneer je een meubel reinigt of een vlek verwijderd, kan het meubel er weer als nieuw uit zien. Deze tips zullen je helpen bij het reinigen van je meubelen:

  • Gebruik gedestilleerd water voor het reinigen van een stoffen meubel, hiermee voorkom je kalkranden;
  • Wanneer je een deel van je meubel wil reinigen, reinig dan een compleet deel (zitvlak, rugvlak), niet alleen de vlek;
  • Wanneer je een vlek gaat bewerken, zet dan zo min mogelijk druk. Werk daarnaast altijd van buiten naar binnen;
  • Gebruik geen huis- tuin- en keukenmiddelen, hier zitten vaak oplosmiddelen bij in;
  • Is er een vlek ontstaan met een vaste stof? Haal dan zoveel mogelijk van de stof weg met een schone lepel.

Onze All-in-House service

All-in-House is een aanvullend full serviceprogramma dat de gebruikelijke 2 jaar CBW-garantie verlengd naar 5 of 7 volledige jaren. Als klant van All in House Service kun je gebruik maken van de mogelijkheid om klachten op te lossen die niet binnen de reguliere service vallen. Denk hierbij aan algehele aanvulling van de meubelstof en bijv. beschadigingen in het leder.

Het beste advies van het noorden

Bij Interieurwereld kun je terecht voor gratis interieuradvies. Weet je niet goed voor welk soort textiel je moet gaan, of wil je advies bij een compleet nieuw interieur? Alles is mogelijk. Ontdek onze uitgebreide 3D-visualisatie en maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!

Plan een adviesgesprek