Kasten

Hier vind je een ruim aanbod aan kasten, van boekenkasten tot roomdividers. Bekijk alle kasten in de onderstaande categorieën, of kom vrijblijvend langs bij Interieurwereld Van de Belt om de kasten in het echt te bewonderen. Naast de kasten die je via de webshop kunt bestellen, bieden wij ook de service om jouw kast op maat te maken!

Lees meer

648 resultaten

Pagina
per pagina

648 resultaten

Pagina
per pagina

Zoveel kasten, waar moet ik op letten?

Je start met het bedenken hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Dit maakt het kijken naar de geschikte kast al een stuk makkelijker. Want alle te grote of te kleine kasten vallen af. Kies vooral niet voor een te massaal ogende kast. Of een kast massaal oogt, ligt natuurlijk geheel aan de ruimte waarin deze komt te staan.

Let ook op de kleur, want mocht je voor een donkere kast willen kiezen, dan kan die er in een kleine ruimte voor zorgen dat het eruit ziet alsof het gelijk vrij vol staat. Een lichtere kast zal dit optische effect wegnemen en de ruimte weer groter laten lijken. Heb je al een licht interieur, dan zou je voor een stijlbreuk kunnen kiezen door juist voor een donkerdere kast te gaan.

Hoe richt ik een open kast in?

Stap 1: Less is more. Bedenk welke items je perseé in de kast wilt hebben. Heb je ergens een hele verzameling van, kies dan je favoriete stukken uit.

Stap 2: Bepaal het kleurenpalet. Als je gaat voor een opvallende kast, kun je kleuren combineren. Maar als je liever op de rustigere tour gaat, dan kun je beter kiezen voor één of twee kleuren.

Stap 3: Varieer. Je wilt niet een kast vol met alleen maar boeken, dat is saai en heb je niets te kijken. Wissel verschillende materialen en vormen met elkaar af zodat het beeld spannend blijft.

Stap 4: Posities: Iets hoogs kun je makkelijk wat verder achterin zetten en de kleinere decoratieve spullen natuurlijk vooraan. Denk ook aan het groeperen van items of het gebruik van een schaal of mand.

Bij een open kast is balans het key-woord. Ben je niet tevreden? Het voordeel van deze kast is dat je kan blijven variëren totdat het compleet naar je zin is!

Ben je er al over uit welke kast je wilt? Bestel deze gemakkelijk in de webshop! Wil je de kast liever in een interieur bekijken, of wil je graag een kast op maat? Kom langs in onze woonwinkel in Meppel, of maak een afspraak via de website. Onze woonstylisten geven je graag advies!