Dekbedden

Heerlijk slapen doe je met een dekbed dat bij jou past. Heb jij een voorkeur voor een wollen dekbed of ga je voor een synthetisch of donzen dekbed? Naast dekbedden vind je bij Interieurwereld alle slaapkamerartikelen onder één dak. Onze speciaal opgeleide specialisten staan voor je klaar om het beste slaapadvies te geven.

Lees meer

28 resultaten

Pagina
per pagina

28 resultaten

Pagina
per pagina

Goed slapen begint bij Interieurwereld

Bij Interieurwereld onderscheiden we ons in het grote aanbod aan slaapkamer meubelen van de beste slaapmerken. Met een showroom van meer dan 1.000m2 kun je bij ons terecht voor de gehele inrichting van je slaapkamer. In ons assortiment vind je onder andere design bedden, luxe boxsprings en kledingkasten die geheel op maat samengesteld kunnen worden. Goed slapen begint bij Interieurwereld.

Dekbed in verschillende soorten

Er zijn vele verschillende soorten dekbedden. Een deken hoort precies goed te zijn, niet te warm of te koud. Hieronder staan de verschillende soorten dekbedden met de kenmerken erbij weergeven.

Deken gemaakt van kamelenhaar

Dit deken is licht en heerlijk zacht. In verhouding is dit deken ook lichter dan een wollen deken. Dit komt omdat het isolerend vermogen van de haarvezel van het kamelenhaar hoger is. De kenmerken van dit dekbed zijn: zacht, soepel en warm.

Eendendons of ganzendons deken

Een deken van eendendons is over het algemeen iets goedkoper dan een deken gemaakt van ganzendons. De isolatiewaarde en vochtopname is bij beide donssoorten zeer goed. Ganzenveren zijn wat zachter (minder scherp) dan eendenveren. Een ander verschil is dat ganzendons net iets veerkrachtiger is.

Synthetisch (polyester) dekbed

Het voordeel van deze dekens is dat het meestal een voordelige prijs heeft in vergelijking met de andere dekbedden. Verder is dit deken goed wasbaar en is fijn als je allergisch bent voor huisstof(mijt). Het ventileert wel wat minder dan een donzen of wollen dekbed, maar je bent wel voordeliger uit.

Bamboe/tencel dekbed

Deze dekens zijn gemaakt van plantaardig materiaal wat goed vocht doorlaat. In de zomer is deze deken zeer fijn. Het is een licht en zacht deken wat koel aanvoelt in de zomer en wat goed ventileert.

Wollen deken

Als je veel transpireert is wol een fijn materiaal. Het transporteert vocht goed naar de buitenlucht. Bovendien blijft dit deken koel aanvoelen. Het wordt dus niet klam van de vocht. In de winter is het een warm deken en in de zomer vooral luchtig.

Katoenen/linnen dekbed

Een katoenen deken is soepel, natuurlijk en gemaakt van zacht materiaal. Voordelen zijn: goed wasbaar, goede ventilatie en vochtregulatie. Het nadeel is dat dit deken wat sneller kreukgevoelig is.

Dekbed combineren met…

Een dekbed is fijn, maar dan ben je er nog niet. Hierbij horen natuurlijk ook een hoofdkussen en bijpassend beddengoed. Ben je nog op zoek naar een geschikt hoofdkussen? Kijk dan even tussen ons assortiment. Op deze pagina staat ook beschreven wat voor soort kussen het beste past bij een rug-, zij- of buikslaper.

Tip!

Als je een twijfelaar hebt als bed (bijvoorbeeld van 120 of 140 cm breed), dan is het verstandig om een deken te kiezen die een maat groter is dan je bed. Hierdoor valt het dekbed over de randen heen. Als je met twee personen in een twijfelaar slaapt, dan heeft ieder tenminste genoeg dekbed voor zichzelf om in te rollen.

Hét beste slaapadvies

Interieurwereld beschikt over een professioneel team van speciaal opgeleide slaapexperts, die alles weten over de juiste slaapoplossing. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk slaapadvies en een digitale slaaptest. Onze deskundige slaapadviseurs Harold, Yvonne en Jeanette staan voor je klaar om het bed van je dromen samen te stellen. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak

Plan direct een afspraak

Digitale slaaptest

Een goede nachtrust is enorm belangrijk, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Menig mens wordt vermoeid of met spierpijn wakker. Onze speciaal opgeleide slaapexperts helpen je graag om hier verandering in te brengen. Kom proef liggen in onze unieke belevingsstudio en ervaar het belang van correcte ondersteuning tijdens de digitale slaaptest.

Alle bekende slaapmerken

Interieurwereld van de Belt is dé specialist op het gebied van slapen. Wij bieden diverse topmerken aan zoals: AVEKErgosleepPullmanen Tempur. Naast onze vernieuwde Morgana winkel hebben we ook de nieuwste Auping Studio van Drenthe! Hier ontdek je de gehele collectie van Auping, van bedden tot bed textiel.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke slaapartikelen vind ik bij Interieurwereld?

Bij Interieurwereld kun je terecht voor een geheel nieuw inrichting voor jouw slaapkamer. Zo vind je bij ons bedbodems, bedtextiel, boxsprings, dekbedden, hoofdkussensledikanten, matrassen, topmatrassen, hoofdborden, slaapbanken en kledingkasten.

Kan ik bij Interieurwereld terecht voor slaapadvies?

Bij Interieurwereld kun je terecht voor gratis slaapadvies. Of het nu gaat om een compleet nieuwe slaapkamerinrichting of wanneer je alleen hulp nodig hebt bij het uitzoeken van het perfecte matras, alles is mogelijk. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!

Hoe verloopt een slaapadvies?

Na het inplannen van een afspraak nemen we telefonisch contact met je op voor een intake. Vervolgens, tijdens de ingeplande afspraak, ontvangt een van onze adviseurs je in de winkel. Hier worden jouw slaaphouding en eventuele slaapproblemen in kaart gebracht. Er wordt een slaaptest gedaan, hier meten we jouw persoonlijke slaapprofiel. Als finishing touch wordt jouw persoonlijk SLAAP-DNA® doorlopen en zo ontdekken we wat het beste slaapadvies voor jou is. Maak een gratis slaapadvies afspraak en laat je adviseren door onze specialisten.

Wat is een slaaptest?

Met de digitale slaaptest kunnen wij door een meting van jouw lichaam het perfecte bed ontwikkelen. Terwijl je liggend op bed ins onze cabine rustig een film kijkt over goed slapen, worden de drukpunten in je lichaam gemeten. Op basis van deze digitale analyse en het gesprek met onze adviseur wordt de ideale combinatie matras en bodem ingesteld. Zo kun je meteen ervaren wat ontspannen en goed liggen betekent.

Hoe lang duurt een slaaptest?

De digitale slaaptest in onze testcabine waarbij de drukpunten worden gemeten en waarbij je kunt ervaren wat echt goed slapen is, duurt ongeveer 8 minuten. Daarna gaan we in een adviesgesprek op zoek naar de boxspring, bed of matras dat het best bij jou past.

Werkt Interieurwereld alleen op afspraak?

Nee, onze adviseurs staan tijdens onze openingstijden voor je klaar. Wil je er zeker van zijn dat we alle tijd voor je hebben of heb je behoefte aan een compleet slaapadvies? Maak dan een afspraak en laat je adviseren door onze deskundige specialisten.