Bedbodems

Een bedbodem is de basis van jouw bed. Het is belangrijk dat je een bodem kiest die aansluit op jouw slaapwensen. De ondersteuning kan worden bepaald door diverse elementen zoals de lattenbodem, spiraalbodem of een ergonomische bodem. Wat bij jou past, verschilt per persoon. Ontdek snel het assortiment bedbodems bij Interieurwereld Van de Belt.

Lees meer

24 resultaten

Pagina
per pagina

24 resultaten

Pagina
per pagina

De lange levensduur van een bedbodem

Het grote voordeel van een bedbodem is dat deze bijna een dubbele levensduur heeft in vergelijking met een matras. Een matras moet je ongeveer om de tien jaar verwisselen, maar bedbodems gaat wel makkelijk 20 jaar mee.

Verschillende bedbodem soorten

Interieurwereld heeft verschillende soorten bedbodems. Een van de meest voorkomende is de lattenbodem en daarnaast de spiraalbodem. Niet helemaal weg van een ‘normaal’ bed, maar eerder van een boxspring? Dat is ook niet zo gek. Dit bedframe wordt de laatste tijd ook steeds meer gekocht. In de boxspring zit dus ook nog weer extra vering, wat extra comfort met zich meebrengt.

Lattenbodem

De lattenbodem komt het meeste voor. Het bestaat uit een houten frame met latten. Hoe meer latten, hoe beter het draagvermogen is en het geeft extra comfort. De opwaartse druk geven de gebogen latten extra ondersteuning.

Spiraalbodem

Een spiraalbodem heeft een open structuur wat zorgt voor een frisse en goed geventileerde spiraalbodem. Een goed ventilerende bedbodem is heel belangrijk, zodat het lichaamsvocht voldoende kan worden afgegeven aan de lucht.

Verstelbare bedbodem

Naast de bekende lattenbodem en spiraalbodem, heeft Interieurwereld ook verstelbare bodems. Deze zijn handmatige of elektrisch verstelbaar. Het voordeel van elektrische verstelbaarheid is dat je met één druk op de knop jezelf in de positie kan brengen wat je wenst. Heerlijk half rechtop zitten om te genieten van je favoriete boek of tv-serie? Dat kan met de verstelbare bedbodems.

Schotelbodem

Enkele kenmerken van deze bodem:

  • De open structuur zorgt voor een goede vochtregulatie.
  • Bepaalde zones zorgen voor extra comfort rond de schouders en heupen.
  • Doordat de schotels apart van elkaar kunnen bewegen, geeft de schotelbodem veel ondersteuning. Je lichaam komt op deze manier helemaal tot rust.

Boxspring

Naast bovenstaande bodems is er natuurlijk ook nog de boxspring. De boxspring bestaat uit drie onderdelen. Het onderstel, het matras en een topmatras. Het onderstel zorgt net zoals de bedbodems voor comfort en ondersteuning.

Benieuwd naar ons gehele assortiment van slapen?

Bekijk hier meer: