Buffetkasten

Ben je op zoek naar een kast met veel opbergruimte? Dan is een buffetkast van Interieurwereld Van de Belt echt iets voor jou! Ontdek onze collectie buffetkasten of laat je adviseren in de winkel.

Lees meer

14 resultaten

Pagina
per pagina

14 resultaten

Pagina
per pagina

Wat is een buffetkast?

Ondanks dat de buffetkast en de vitrinekast erg op elkaar lijken is er toch een klein verschil. Een buffetkast is meer voor opslag en een vitrinekast is voor een tentoonstelling. Tegenwoordig is het verschil vaak minimaal. In een buffetkast plaats jij je mooiste servies in het zicht en leg je bijvoorbeeld het tafellaken in een dichte lade. Daarom zie je bij de buffetkast vaak een gecombineerde kast. Het bovenste gedeelte is open of met glazen duren en de onderkant heeft dichte lades.

Je eigen buffetkast inrichten

Stap 1: Het doel. Bepaal wat je graag op wilt bergen en welke objecten je graag wil showen. Als je al een idee hebt welke kant je een beetje op wilt, maakt dat het inrichten al een stuk makkelijker.

Stap 2: Sorteren. Je weet welke items je in de kast wilt hebben, maar zorg wel dat je de spullen die je vaak gebruikt, vooraan zet. Niets is zo irritant als steeds eerst andere spullen weg te moeten halen om vervolgens te pakken wat je eigenlijk nodig had. Om rust te creëren zet je de dingen die qua stijl of kleur hetzelfde zijn bij elkaar. Of breng verschillende items tezamen met een dienblad of een mandje.

Stap 3: Balans. Je wilt niet dat alle hoge spullen aan de ene kant van de kast staan en alle lage spullen aan de andere kant. Dit geeft een scheef aanzicht. Speel met de hoogtes en wissel deze door de hele kast af. Dit geeft een speels effect.

Stap 4: Sfeer. Naast alle praktische spullen die opgeborgen zijn, kun je makkelijk sfeer creëren in deze kast. Dit kan aan de hand van kookboeken, servetten, karaffen of waxinelichtjes. Nu is het niet meer een grote opstapeling van je servies.

Stap 5: Maak het persoonlijk. Een fotolijstje doet het in elke kast eigenlijk wel goed. Of ga voor spullen waar voor jou emotionele waarde aanzit. Deze items geven de final touch aan jouw buffetkast!

Benieuwd naar ons gehele assortiment aan kasten?

Bekijk hier meer: