Interieuradvies op maat

3D interieuradvies

Nieuwe indeling, verhuizen of verbouwen? Onze interieuradviseurs zijn er speciaal om jou te helpen en bieden graag een advies op maat.

Bij Interieurwereld kun je terecht voor gratis interieuradvies. Of je nu gaat voor een compleet nieuwe inrichting of alleen hulp nodig hebt bij een kleine verandering, alles is mogelijk. In een 3D-programma geven we een beeld waarin verbeelding tot leven komt. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!

Plan direct een afspraak
 • 1

  Maak een afspraak voor interieuradvies

  Vul je gegevens en persoonlijke voorkeuren in via het afspraakformulier. 

 • 2

  Kennismaken

  We nemen enkele dagen voor het advies telefonisch contact met je op voor een intake. Hierin bespreken we je ideeën, wensen en tegen welke problemen je aanloopt. Daarnaast inventariseren we welke interieuradviseur het beste bij jouw stijl past.

 • 3

  Advies in de winkel

  Tijdens het gesprek in de winkel breng je samen met een gespecialiseerde interieuradviseur je woonwensen in kaart. Vervolgens ga je in onze showroom meubelen uitzoeken die het best bij jouw interieur passen. Bij een compleet materialen plan krijg je ook advies over vloeren en raambekleding.

 • 4

  Interieurplan

  De interieuradviseur maakt een plattegrond en neemt hier de gekozen meubelen en kleuren in op.  Aan de hand van de uitgebreide schets wordt er een levensecht 3D-interieurontwerp van jouw woning gemaakt. Zo kun je virtueel rondwandelen in je woonkamer of eetkamer en weet je precies hoe de nieuwe meubelen in jouw woning staan!

 • 5

  Styling service

  Zodra de meubelen zijn geleverd, bieden wij zelfs de optie om een interieurstylist aan huis te laten komen. Deze specialist maakt jouw interieur compleet door de ruimte af te stylen met diverse woonaccessoires.

Maak kennis met onze interieuradviseurs

Interieurwereld van de Belt beschikt over een professioneel team van interieuradviseurs en stylisten, die je graag helpen bij de inrichting van je woning. Tijdens een adviesafspraak ga je samen met één van onze interieuradviseurs aan de slag tot het realiseren van jouw droominterieur.

Hilde

Hilde

Interieurontwerper en -adviseur

Met ruime kennis van materialen, haar oog voor detail en gevoel voor kleurcombinaties maakt ze dagelijks mooie interieurs.

Jetze

Jetze

Interieurontwerper en -adviseur

Jetze is een echte professional en altijd op de hoogte van alle ins & outs op het gebied van meubels en inrichting.⁠⁠ ⁠

Dinly

Dinly

Interieurontwerper en -adviseur

Of je nou voor een kleine touch up gaat of een compleet nieuw interieur, voor Dinly is geen woonvraag te gek. ⁠

Elmer

Elmer

Interieurontwerper en -adviseur

Aan de hand van een paar simpele vragen, kan Elmer je direct het juiste meubel adviseren!

Mendy

Mendy

Interieurontwerper en -adviseur

Met haar ervaring en passie voor interieur tekent ze graag prachtige 3D tekeningen voor jouw nieuwe of bestaande woning.

Marloes

Marloes

Interieurontwerper en -adviseur

Voelt jouw huis nog niet als een thuis? Marloes helpt je graag met het afstylen van jouw interieur!

Het beste interieuradvies van Drenthe en Overijssel

Onze interieurontwerpers helpen je graag met interieuradvies op maat. Zij zetten al hun kennis van kleuren en materialen in en combineren deze met jou persoonlijke voorkeuren. Samen komen jullie tot een prachtig en compleet plan voor jouw interieur. 

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat kost interieuradvies?

Bij Interieurwereld van de Belt kun je terecht voor gratis interieuradvies. Of je nu gaat voor een compleet nieuwe inrichting of alleen hulp nodig hebt bij een kleine verandering, alles is mogelijk. In een 3D-programma geven we een beeld waarin verbeelding tot leven komt. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!

Wat moet ik meenemen voor interieuradvies?

Om passend advies te kunnen geven, vragen wij het volgende om mee te nemen naar een adviesafspraak:

 • Plattegrond en afbeeldingen van de in te richten ruimte(s);
 • Afbeeldingen van het huidige interieur;
 • Beeldmateriaal van interieurs, woonstijlen en/of meubelen die je aanspreken.
Hoelang duurt een interieuradvies?

Bij Interieurwereld kun je terecht voor gratis interieuradvies. Of je nu gaat voor een compleet nieuwe inrichting of alleen hulp nodig hebt bij een kleine verandering, alles is mogelijk. Onze interieuradviseurs zijn er speciaal om jou te helpen en bieden graag een advies op maat. De duur van het adviesgesprek is afhankelijk van jouw woonwens. Bij een complete inrichting is de interieurstylist uiteraard langer bezig dan bij een kleine verandering zoals kleuradvies of nieuwe accessoires. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? Plan dan nu direct jouw interieuradvies afspraak bij Interieurwereld.

Hoe verloopt een interieuradvies?

Na het inplannen van de afspraak nemen we telefonisch contact met je op voor een intake, hier bespreken we alvast jouw wensen en ideeën. Vervolgens, tijdens de ingeplande afspraak in de winkel, breng je samen met een gespecialiseerde interieuradviseur je woonwensen in kaart. Je gaat daarna in onze showroom meubelen uitzoeken die het beste bij jouw interieur passen. De interieuradviseur maakt een plattegrond en een 3D-interieurontwerp waardoor de ideeën levensecht worden. Wanneer je meubelen hebt uitgekozen en deze zijn geleverd, bieden wij zelfs de optie om een interieurstylist aan huis te laten komen. Maak vandaag nog een vrijblijvende interieuradvies afspraak bij Interieurwereld en laat je adviseren door onze specialisten.

Hoeveel ruimtes kunnen we bespreken tijdens een interieuradvies?

Er kunnen meerdere ruimtes worden besproken tijdens een interieuradvies. Of het nu gaat om een compleet nieuwe inrichting van het hele huis, of enkel een woonkamer, onze specialisten helpen je graag! Ben jij opzoek naar advies over je interieur? Maak dan direct een interieuradvies afspraak bij Interieurwereld.

Hoe laat je een kleine woonkamer groter lijken?

Een woonkamer kan groter aanvoelen door het gebruik van een spiegel, hiermee wordt een doorkijk gecreëerd. Maar ook meubelen met ranke poten en lichte kleuren in het interieur zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Vaak wordt er gedacht dat je een kleinere ruimte het beste kunt aankleden met kleine meubelstukken, maar grote elementen zorgen juist voor een ruimer gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een grote kast of een statement van een bank. Ook kan een interieur groter aanvoelen door het gebruik van strepen. Gebruik een horizontale streep om de ruimte breder te laten lijken en een verticale streep om de ruimte langer te laten lijken. Laat het bijvoorbeeld terugkomen in een behang of vloerkleed.

Welke afmeting moet mijn eettafel hebben?

Voor het bepalen van de juiste afmetingen van de eettafel, kun je het beste eerst kijken naar de beschikbare ruimte. Houd tussen de eettafel en de muur 80 tot 100 cm vrij. Kijk ook naar de ruimte die elke eetkamerstoel inneemt, dit is ongeveer een breedte van zo’n 60 cm. Met deze simpele rekensom kun je goed inschatten hoe groot je eettafel moet zijn. Heb je een formaat eettafel uitgekozen maar vind je het lastig om te bepalen hoeveel stoelen hier aan passen? Lees dan ons blog over hoeveel stoelen er aan een tafel passen!

Wanneer kies je voor een 2-zits bank, 2-5 zits bank of 3-zits bank?

Een universele maat voor een 2-zits bank, 2,5 zits bank of 3-zits bank bestaat niet echt. Elke bank heeft zijn eigen afmetingen, dit verschilt per model en merk. Je kunt het beste de beschikbare ruimte in je woonkamer opmeten om te bepalen hoe groot de bank maximaal kan zijn, bedenk dan voor hoeveel mensen de bank geschikt moet zijn. Met deze informatie kun je opzoek gaan naar de perfecte bank! Kies bijvoorbeeld voor een stoere industriële bank of ga voor een unieke en duurzame designbank, ontworpen door de beste designers!

Wanneer kies je voor een hoekbank?

Ben je met een groot gezin? Dan kan een hoekbank ideaal zijn! Door zijn vele zitplaatsen kunnen er veel mensen op plaatsnemen, daarnaast kun je heerlijk languit liggen en kan de bank functioneren als roomdivider. Er zijn veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, van een kleine hoekbank tot een grote u-bank. Heb je geen plek voor een hoekbank in huis maar wil je wel genieten van de voordelen van een hoekbank? Kies dan voor een rechte bank met een losstaande hocker. Hiermee staat de bank niet in de weg en kan je toch lekker loungen!

Welk formaat vloerkleed heb ik nodig?

Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor een vloerkleed dat breder uitvalt dan het meubel wat op het kleed staat. Heb je nog geen meubels in huis of vind je het toch lastig om het goede formaat te bepalen? Teken dan de ruimte op schaal na en kijk zo wat mooi is, hiermee voorkom je een miskoop. Daarnaast staan onze medewerkers altijd voor je klaar om je te adviseren. Maak een adviesafspraak en stel al je vragen aan onze specialisten!

Welke lampen heb ik nodig?

Om te bepalen welke lampen je nodig hebt, is het verstandig om een lichtplan te maken. Maak een plattegrond van de desbetreffende ruimte en zet punten waar licht nodig is. Noteer direct wat voor soort licht er moet komen. Wil je bijvoorbeeld goed kunnen lezen in het licht of moet de verlichting een bepaald item verlichten? Hierna kan er een lichtbron worden geplaatst in de hoeken die nog geen verlichting bevatten, kies hier bijvoorbeeld voor sfeer verlichting. Houd ook rekening met het aantal beschikbare stopcontacten. Kom je er zelf niet uit of wil je graag hulp bij het maken van een lichtplan? Maak dan een adviesafspraak en laat je adviseren door onze specialisten!

Hoe creëer ik meer opbergruimte in huis?

Creëer meer opbergruimte in huis door de hoogte in te gaan, kies bijvoorbeeld voor kasten die tot het plafond lopen. Daarnaast kun je op plekken waar al iets staat, extra opbergruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan lades onder het bed, een salontafel met opbergvakken, of een vakkenkast in de hal waar je gelijk een bankje van kan maken én de kapstok ook nog eens boven kunt hangen.