Boekenkasten

Of je nu veel of weinig boeken hebt, een boekenkast van Interieurwereld Van de Belt zijn een pronkstuk in jouw interieur. Laat je online inspireren of kom langs in de winkel. Interieurwereld van de Belt is zeven dagen per week geopend.

Lees meer

47 resultaten

Pagina
per pagina

47 resultaten

Pagina
per pagina

In welke kamer plaats jij de boekenkast?

Studeerkamer – De bekendste kamer om een boekkast te plaatsen. Deze ligt niet alleen erg voor de hand omdat je daar ook daadwerkelijk boeken nodig hebt, maar ook omdat het deze kamer vult met iets nuttigs. Want naast een bureau is deze kamer al aardig voorzien. (Voorzien van wat?)

Woonkamer – Je ziet het steeds meer. Een boekenkast in de woonkamer. Of het nu gaat om een gecombineerde variant met decoratie of alleen gevuld met boeken, het is hip.

Slaapkamer – Een boekenkast in de slaapkamer komt ook wel eens voor. Dit is een handige plek om even snel een boek te pakken voordat je gaat slapen. Het is bewezen dat als je leest voordat je gaat slapen, je een betere nachtrust krijgt. Dus deze kast plaatsen in je slaapkamer is zo gek nog niet.

In welke kamer je deze kast ook gaat plaatsen, bedenk niet alleen hoeveel boeken je nu hebt die je erin wilt plaatsen. Maar houd ook rekening met het aantal boeken dat je in de nabije toekomst van plan bent om aan te schaffen. Zonde als je kast na een halfjaar alweer te vol zit.

Variatie in de boekenkast

Een boekenkast is tegenwoordig meer dan alleen een kast voor boeken. Leef jij je uit door alle boeken op kleur te sorteren of fleur je de boel op met hier en daar een decoratie. Naast de vulling is er aan de buitenkant ook genoeg variatie te verkrijgen.

Onderhoud van de kast

Staat er in in jouw huis een houten boekenkast? Dan kun je deze het beste onderhouden met een speciaal onderhoudsmiddel. Dit middel verschilt per houtsoort. Het onderhouden is essentieel als je lange tijd de nieuwe look van de kast wilt behouden. Heb je een metalen boekenkast? Dan is het afnemen met een vochtige doek al genoeg. Benieuwd naar onze boekenkasten? Kom dan langs in onze winkel in Rogat-Meppel en laat je verrassen.

Benieuwd naar ons gehele assortiment aan kasten?

Bekijk hier meer: