Hanglampen

Op zoek naar een romantisch licht voor tijdens het diner of juist een felle lamp voor bij het lezen van een boek? Het soort verlichting dat je zoekt bepaald deels ook jouw keuze voor een hanglamp. En wist je dat hanglampen de meest gezochte verlichting is in Nederland?

Lees meer

177 resultaten

Pagina
per pagina

177 resultaten

Pagina
per pagina

Creëer sfeer!

Er zijn verschillende soorten hanglampen. De hanglamp boven de eettafel hang je niet ook even in de kinderkamer. Want boven een eettafel past bijvoorbeeld goed een hanglamp met meerdere lichtpunten en een hanglamp voor in de slaapkamer heeft juist vaak maar één lichtpunt.

Hanglampen ophangen

Je hebt de perfecte nieuwe lamp gevonden, maar nu moet deze nog aan het plafond gehangen worden. Het is geen grote klus, maar je moet wel even weten hoe je moet doen. Hieronder lees je door middel van een paar stappen hoe je dit gemakkelijk voor elkaar kan krijgen.

Stap 1: Bepaal eerst de juiste positie voor de lamp. Het zou zonde zijn als je achteraf toch niet blij bent met de positie.

Stap 2: Zorg dat de stroom uitgeschakeld is! Heel belangrijk, dat snapt iedereen, maar toch wordt deze stap nog wel eens vergeten.

Stap 3: Maak de bevestigingsbeugel vast.

Stap 4: De elektriciteitsdraden kunnen nu één voor één vastgemaakt worden aan het kroonsteentje.

Stap 5: Maak de armatuur vast aan de bevestigingsbeugel en draai de lamp aan.

Stap 6: Zet de stroom weer aan en geniet van jouw eigen opgehangen hanglamp!

Soorten lampen

Soms kies je niet alleen voor een bepaalde lamp omdat je die mooi vindt, maar om de functies die de lamp met zich meebrengt. Zo kan het zijn dat je op zoek bent naar een LED-hanglamp of dat je graag wilt dat de lamp kan dimmen wanneer je dit prettig vindt. Hierdoor kun je keuze soms beperkt worden, maar als dat iets is wat je graag wilt, neem dan een kijkje in onze winkel en ontdek onze verschillende hanglampen.

Meer verlichting in ons assortiment: