Vloeren

De nieuwste trend zijn PVC vloeren: met de uitstraling van hout of natuursteen, maar praktisch en onderhoudsvrij. Laat u adviseren door onze woonspecialisten. Bij Interieurwereld vind je honderden karpetten, uit voorraad leverbaar of voor je op maat gemaakt. Alles is mogelijk bij Interieurwereld en natuurlijk ben je verzekerd van vakmanschap en kwaliteit.

Wij voeren o.a. de merken: Desso, Bonaparte, Parade, Quick-step, Therdex, Mflor, TFD, Interfloor, Cotap, Gelasta, Hebeta, Nouwens, Bogaers, Saffier, Lethem en Vergeer.

Veelgestelde vragen

Wat is het opstookprotocol?

Bij aanschaf van een nieuwe vloer is het belangrijk om het opstookprotocol goed te volgen. Dit zorgt ervoor dat je vloer op de juiste manier kan wennen aan temperatuurverschillen en voorkomt eventuele schade door spanningen in het materiaal. Het opstookprotocol helpt je om geleidelijk de temperatuur te verhogen, zodat zowel de vloer als de ondervloer goed acclimatiseren. Door de temperatuur van het vloerverwarmingssysteem langzaam op te voeren en weer af te bouwen, voorkom je dat de vloer beschadigt door te snelle opwarming, zoals kromtrekken, scheuren of uitzetten van het materiaal.

Waarom is het opstookprotocol belangrijk?

Het opstookprotocol zorgt ervoor dat:

  • De vloer gelijkmatig kan wennen aan warmte.
  • Spanningen in het materiaal worden verminderd, waardoor scheuren of kromtrekken worden voorkomen.
  • De levensduur en kwaliteit van de vloer worden beschermd.

Bij Interieurwereld van de Belt begrijpen we dat dit misschien wat technisch kan klinken, maar geen zorgen! We leggen het graag in heldere stappen uit, zodat je precies weet wat je moet doen.

Het opstookprotocol in 6 eenvoudige stappen:
  1. Begin met de juiste temperatuur Zet de vloerverwarming op een temperatuur van ongeveer 20°C. Als de ruimte waarin de vloer ligt koeler is, breng je de verwarming eerst naar dit niveau. Dit zorgt ervoor dat de vloer langzaam aan de warmte kan wennen.
  2. Geleidelijk verhogen Verhoog de temperatuur elke dag met maximaal 5°C, tot je de maximale temperatuur van het verwarmingssysteem hebt bereikt. Dit voorkomt dat de vloer te snel opwarmt, wat spanningen kan veroorzaken.
  3. Houd de maximale temperatuur aan Zodra je de maximale temperatuur hebt bereikt (dit is vaak rond de 45°C voor watergedragen systemen), houd je deze drie dagen aan. Dit zorgt ervoor dat de ondervloer en de vloer volledig kunnen acclimatiseren aan de warmte.
  4. Langzaam afkoelen Na drie dagen begin je de temperatuur geleidelijk weer te verlagen. Doe dit in stappen van 5°C per dag, net zoals je de temperatuur eerder hebt verhoogd.
  5. Weer terug naar kamertemperatuur Wanneer de temperatuur terug is op het oorspronkelijke niveau van ongeveer 20°C, laat je de vloer even rusten. Dit zorgt ervoor dat het materiaal goed kan stabiliseren.
  6. Dagelijks gebruik na het opstoken Vanaf nu kun je de vloerverwarming normaal gebruiken, maar let erop om ook tijdens het dagelijks gebruik niet te snel te schakelen tussen hoge en lage temperaturen. Dit houdt je vloer in topconditie!

Volg de stappen nauwkeurig om lang van je vloer te kunnen genieten. Heb je nog vragen of twijfel je over een specifieke situatie in jouw woning? Bij Interieurwereld van de Belt staan we altijd klaar om je te helpen met persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer optimaal geniet van zijn 'warm welkom'!