Industrieel interieur met aardetinten

Neem een kijkje in het industriële interieur van Henk en Rita uit Schoonebeek. Wat begon als het idee voor een nieuwe bank, groeide al snel uit tot een complete vernieuwing van de eet- en zithoek. Ben je benieuwd naar het resultaat? We nemen je graag mee in onze nieuwste blog. 

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Woonwens: een gemoderniseerde leefruimte met warme uitstraling

Henk en Rita genieten al jaren van hun prachtige woning in Schoonebeek. Het echtpaar had eerder het idee om hun leefruimte een update te geven door simpelweg een nieuwe bank aan te schaffen. Een jaar lang waren ze al aan het rondkijken, maar helaas hadden ze nog niet de perfecte match gevonden. Na een tijdje beseften ze dat het niet alleen om de bank ging, maar dat ze hun complete eet- en zithoek wilden moderniseren voor een warme uitstraling.

Zonder echt een plan in hun achterhoofd stapten Rita en Henk binnen bij Interieurwereld. Ze waren klaar voor wat verandering in huis, maar hoe ze precies hun woonwensen in vervulling konden laten gaan, daar hadden ze nog geen idee van. Tijdens een bezoek aan de winkel raakten ze al snel aan de praat met interieuradviseur Mendy, die meteen snapte wat ze zochten. Ze wilden een samenhangende leefruimte met een warme uitstraling. Aardetinten en planten moesten de boventoon voeren, zodat het binnen net zo fijn aanvoelde als buiten.

‘Vanaf het allereerste moment hadden wij een goede klik met Mendy. Ze begreep ons direct; qua woonstijl zat ze meteen in de juiste richting. We waren aangenaam verrast dat het precies aansloot bij wat we in gedachten hadden.’

Het brede assortiment maakte het mogelijk om alles bij Interieurwereld te laten regelen. De complete regie en uitvoering van de inrichting van de ruimte werd door Interieurwereld ingevuld, waardoor het echtpaar volledig ontzorgd werd. Na het plaatsen en monteren van de meubelen, is de afstyling met accessoires door onze styliste uitgevoerd.

Indeling van de ruimte

De indeling van de leefruimte van het echtpaar is nauwelijks veranderd vanwege vaste elementen zoals de haard en de televisiebedrading. De haard, die een belangrijk onderdeel van de kamer is, staat op een vaste plek en heeft invloed op welke plaats de meubels staan. Omdat de haard warmte afgeeft, is het beter dat de zitplekken niet te dichtbij zijn. Om meer zitplekken te creëren in de eethoek is er besloten om een ronde tafel te gebruiken in plaats van een rechthoekige.

Er heeft een flinke verandering plaatsgevonden in de ruimte door de deur naar de keuken te verwijderen, met als doel de doorgang ruimer te maken. In eerste instantie werd overwogen om een stalen deur te plaatsen, maar uiteindelijk is gekozen voor een elegante toog. 

‘We hebben ervoor kunnen zorgen dat Henk en Rita zich weer ‘thuis’ voelen in hun eigen huis. Ze kunnen weer genieten van een interieur dat goed in elkaar overloopt’. 

Binnenkijken: een industrieel interieur met aardetinten

Kleurgebruik

De woonwensen van het echtpaar waren een mix van modern en industrieel. Mevrouw houdt van planten en wil graag de kleuren en sfeer van buiten naar binnen halen. De ruime serre, die direct verbonden is met de eethoek en veel wordt gebruikt, draagt bij aan deze wens. Mendy, onze interieuradviseur, nam het voortouw en koos groen als basiskleur voor zowel de eethoek als de zithoek in het kleuradvies. In eerste instantie vond het echtpaar deze kleur gedurfd, maar uiteindelijk zijn ze er dol op, vooral in combinatie met de zwarte accenten. Ze zouden het niet anders willen. De keuken, die het echtpaar al 11 jaar bezit, past perfect bij deze kleurstelling.

Het echtpaar volgde het volledige plan van Mendy op. De muur is door de schilder in een mooie, donkere groene tint geverfd, precies volgens de kleurcodes die Mendy had aanbevolen. Voor de wand, waar het grote wandmeubel tegenaan staat, is er kozen voor een geschilderde lambrisering. Dit geeft een lichtere uitstraling dan dat de hele muur in één kleur is geschilderd en zorgt bovendien voor een interessant kleurenspel in de kamer. We kozen voor verf in plaats van behang, met het oog op de hitte die van de haard afkomstig is.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Akoestische wandpanelen

De verticale WoodUp panelen aan de wand hebben een belangrijke rol bij het bepalen van waar de aandacht naartoe gaat in de ruimte, vooral gericht op de eethoek. Deze panelen, die reiken tot aan het plafond, volgen de verlengde lijn van de ronde tafel. Hierdoor komt eethoek als ware in het middelpunt van de aandacht te staan. Door de donkere kleur van de WoodUp panelen komt de zwart metalen poot van de eettafel goed tot zijn recht. 

Modulaire wandkast

Er is gekozen voor een modulaire wandkast in de kleur antraciet, die goed aansluit bij de industriële uitstraling van de overige meubels. Een modulaire kast kan volledig naar eigen wens samengesteld worden uit losse elementen. De ruime wandkast heeft het perfecte formaat om voor de accentmuur te worden geplaatst. Daarnaast biedt de kast voldoende opbergruimte en is voorzien van ingebouwde ledverlichting. 

‘Het was erg leuk dat het echtpaar alle adviezen zonder aarzeling heeft opgevolgd, vol vertrouwen dat het goed zou uitpakken.’

Accesoires maken het interieur af

Door verschillende vazen en objecten in het interieur te plaatsen, is het een sfeervol geheel geworden. De mooie kunstbloemen in de vazen maken het plaatje af. In de zithoek dragen de kussens, plaids en het vloerkleed bij aan een warme uitstraling.

Hulp nodig met jouw interieur?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en wil je ook hulp bij jouw interieur? Wat je woonwens en -stijl ook is, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair: wij denken met je mee in oplossingen. Wil je zeker weten dat een van onze adviseurs tijd voor je heeft? Plan dan even een afspraak in.
Plan een adviesgesprek