Binnenkijken: Een sfeervolle leefplek met natureltinten

Van een langwerpige ruimte zonder eenheid, naar een gezellige en sfeervolle leefplek. Neem een kijkje in deze warme, chique en Scandinavische ruimte die is gestyled door één van onze interieuradviseurs. De klanten hebben hun woonwensen duidelijk gemaakt en aan de hand daarvan is er een 3D-tekening ontworpen.

Woonwens

Wanneer de kinderen uit huis zijn verlang je naar een plek waar je met z’n tweeën tot rust kan komen, maar waar ook genoeg ruimte is om de kinderen en aanhang op bezoek te laten komen. Dit was de woonwens van dit stel uit Giethoorn. Met oog voor een warme, chique en Scandinavische woonstijl heeft onze interieuradviseur deze unieke woning opnieuw ingericht.

Indelingsadvies

In de 3D-tekening is goed te zien dat de smalle, diepe woonruimte is opgedeeld door een roomdivider te plaatsen. Dit element zorgt voor een scheiding in de lange ruimte maar verbindt de ruimtes ook weer doordat je er omheen kan lopen.

Om genoeg zitplek voor heel de familie te creëren, is er gekozen voor een grote comfortabele hoekbank met genoeg loungemogelijkheden. De twee fauteuils bij de openhaard geven een warm en chique gevoel en zorgen voor genoeg zitmogelijkheden. Doordat de tv aan de roomdivider is gehangen, is deze vanuit elke hoek goed te zien. Het rechthoekige vloerkleed verbindt alle meubelen met elkaar en geeft een warm gevoel aan de ruimte. De kast die om de deur heen is gebouwd, geeft een unieke uitstraling en zorgt voor voldoende opbergruimte.

De houten balken in het zit- en keukengedeelte zorgen echt voor en warm en geborgen gevoel. Het hout heeft een chique uitstraling door de kleur en strakke lijnen. Doordat het doorloopt vanuit het zitgedeelte naar de keuken, krijg je meer eenheid in de afgescheiden ruimtes.

Aan de andere kant van de roomdivider is gekozen voor twee heerlijke fauteuils tegenover de opbergkast. Hier kan je genoeg contact maken met de keuken, maar is er toch plek om heerlijk onderuit te zakken en te ontspannen.

De eethoek geeft direct een Scandinavisch gevoel door de rustgevende kleuren en materialen. Er is gekozen voor een rechthoekige eettafel omdat deze goed in de ruimte past. Door de eettafel tegen de muur aan te zetten is de openhaard in deze ruimte goed te zien vanuit de keuken.

Kleuradvies

Zo licht en neutraal mogelijk zodat je er niet snel op uitgekeken raakt, is wat dit stel graag wilde als kleurgebruik. De wens voor de warme, chique en Scandinavische stijl maakt dat Dinly heeft gekozen voor neutrale kleuren zoals wit, zwart en beige. Deze kleurencombinatie is rustgevend maar toch afwisselend door de verschillende tinten.

Meubeladvies

Zithoek

In de zithoek is er gekozen voor de Hampton bank van Linteloo. Deze bank heeft een mooie uitstraling en biedt genoeg comfort voor een avondje loungen met de familie.

De twee Indi Fauteuils van DS meubelen zorgen voor extra zitruimte en maken de ruimte af. De kleuren van deze fauteuils passen goed bij de rest van de zithoek en staan op een mooie centrale plek.

Door de donkere kleur geeft de opbergkast BEEK een chique gevoel aan de ruimte. Doordat er open vakken in de kast zitten is het mogelijk om mooie items te laten zien, door de dichte vakken wordt het echt een functionele opbergkast.

Eethoek

De roomdivider schermt de twee ruimtes mooi af, maar zorgt toch voor een open gevoel doordat je er omheen kunt lopen. Tegen de roomdivider staat de opbergkast BEEK, deze biedt genoeg opbergruimte. Tegenover de roomdivider staat twee Passepartout fauteuils, zo is er een extra zithoek gecreëerd.

In de eethoek is gekozen voor de eettafel Lengo van Studio HENK. Deze eettafel heeft door de eenvoudige vormen een strakke en Scandinavische stijl. De verschillende kleuren eetstoelen Ode chair van Studio Henk geven een speels en warm effect. De hanglampen van Secto Design maken de eethoek af. Deze hanglampen hebben een eenvoudig design, daarom passen ze goed in deze ruimte.

Ontwerp jouw droominterieur!

Heb jij je oog laten vallen op één of meerdere meubels in onze woonwinkel? Onze interieuradviseurs helpen jou graag met het inrichten hiervan! ⁠wil jij er zeker van zijn dat Mendy of een één van onze andere interieuradviseurs alle tijd voor jou heeft? Plan dan een afspraak in!

Plan een afspraak