Een warme leefruimte, met een haard en voldoende bergruimte

Sta jij ook op het punt te verhuizen en jouw interieur aan te passen aan je nieuwe woonwensen en behoeften?  En hoe pas je de meubels die je wilt behouden in het plaatje in?  Henk en Geesje uit Assen stonden voor dezelfde uitdaging, toen ze naar een nieuwe woning gingen verhuizen.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

De woonwens: een warme leefruimte, met een haard en voldoende bergruimte

Het echtpaar was inmiddels verhuisd toen ze contact met ons zochten. Doordat de nieuwe woning kleiner was dan het oude huis, konden niet alle meubelen mee. Daarnaast paste het bestaande meubilair niet meer in de stijl die ze bij hun nieuwe woning voor ogen hadden. Dit was hét moment om het interieur aan te passen. Ze hechten waarde aan een modern en tijdloos interieur, van goede kwaliteit en met een mooie afwerking. Daarnaast stelden ze zich de vraag: hoe krijgen we evenwicht en rust in het interieur? 

Mevrouw en meneer hadden als wat rondgekeken en inspiratie opgedaan. Een mooie zwevende wandkast sprak hen erg aan. Verder gaven ze aan graag een haard toe te willen voegen. De huidige zitmeubelen zouden ze graag behouden. 

Het echtpaar was al bekend met Interieurwereld van de Belt. Ze rijden regelmatig over de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen en hadden al vaker de afslag naar de winkel genomen. De stijl en meubelen op de afdeling design van Interieurwereld sprak hen het meest aan. 

Om een mooi, evenwichtig interieur te krijgen, heeft het echtpaar de hulp ingeroepen van onze interieuradviseurs. Ons team heeft een compleet nieuwe inrichting met eigentijdse designmeubelen ontworpen met behulp van een gedetailleerde 3D-tekening.

 ‘Het was een feest om met Jetze samen te werken! Zijn goede contact, vriendelijke omgang en geduld maakten het verschil. Vanaf de eerste afspraak tot de levering verliep alles naar wens.’

Het brede assortiment maakte het mogelijk om alles bij Interieurwereld te laten regelen. De complete regie en uitvoering van de inrichting van de ruimte werd door Interieurwereld ingevuld, waardoor het echtpaar volledig ontzorgd werd. Na het behangen van de wanden, het plaatsen en monteren van de meubelen, is de afstyling met accessoires door één van onze stylistes uitgevoerd.

‘Ik vind het prachtig om te zien hoe de woonwensen van Henk en Geesje tot leven zijn gekomen in hun nieuwe interieur. Door de indeling te veranderen, hebben we optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en is de tuin meer bij de leefruimte betrokken. Ik ben ervan overtuigd dat zij nog een lange tijd van deze prachtige woning zullen genieten’.

Indeling van de ruimte

We hebben de leefruimte opnieuw ingedeeld. Door de bank aan de andere kant van de ruimte te plaatsen, ontstond daar ruimte voor het op maat gemaakte wandmeubel. De wandkast vormt nu echt de basis van de ruimte. En heel belangrijk: door de gekozen opstelling is er nu een prachtig uitzicht op de tuin. 

Organische vormen

Om de doorloop naar de keuken te versoepelen, is besloten de rechte eettafel vervangen door een tafel met bol ovale vorm. Ovale tafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes, omdat ze geen hoeken hebben die extra ruimte in beslag nemen. Verder loop je door de ronde vorm makkelijk om de eethoek heen en wordt de doorloop naar de keuken versoepelt. Als tafelblad is er gekozen voor een keramisch blad, dat verkrijgbaar is in talloze kleuren en bestand is tegen krassen, water en vlekken. Erg praktisch dus! De bestaande eetkamerstoelen zijn behouden en passen perfect bij de nieuwe tafel. Zo ontstaat mooie balans tussen bestaande en nieuwe meubelen.

Ook voor het karpet en de salontafels is gekozen voor een ronde vorm. Hierdoor vormen ze samen met de eettafel een prachtig geheel. Een van de salontafels is uitgevoerd in de kleur eiken basalt, die ook terug te vinden is op de wandkast. De andere salontafel is vervaardigd uit keramiek in de kleur beton, wat tevens het materiaal van de eettafel is. Deze materiaalkeuzes en kleuren sluiten perfect aan bij de warme cognactinten van de zitmeubelen.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Wandmeubel met elektrische sfeerhaard

In de zithoek vormt het op maat gemaakte wandmeubel van Interstar het centrale punt in de ruimte. Bij het ontwerp is gelet op voldoende opbergruimte en een evenwichtig ontwerp. De tv is geïntegreerd en er zijn geen draden en apparatuur meer in het zicht. De toevoeging van een elektrische sfeerhaard brengt een warm gevoel in de ruimte. Bij deze haard wordt door gebruik te maken van waterdamp en verlichting, een realistisch vlammenbeeld gecreëerd.

Kleurgebruik

Door een karpet met meerdere kleuren toe te voegen, wordt een eenheid gecreëerd. De cognackleur van de zitmeubelen, het antraciet van de vloer, wordt gecombineerd met oker en lichte tonen. De warme tinten komen opnieuw terug in de accessoires. 

Op de wand zijn twee verschillende soorten behang aangebracht: de accentmuur is voorzien van een opvallend motief, terwijl de andere muur een effen behang heeft gekregen. De rustige basis van de neutrale tint op de effen muur zorgt ervoor dat het drukke patroon op de accentmuur extra opvalt. 

ACCESSOIRES MAKEN HET INTERIEUR AF

Door verschillende vazen en objecten in het wandmeubel te plaatsen, is het een sfeervol geheel geworden. Onze styliste Mendy heeft met een mooie bos kunstbloemen in een vaas op de pilaar het plaatje echt afgemaakt.

Hulp nodig met jouw interieur?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en wil je ook hulp bij jouw interieur? Wat je woonwens en -stijl ook is, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair: wij denken met je mee in oplossingen. Wil je zeker weten dat een van onze adviseurs tijd voor je heeft? Plan dan even een afspraak in.

plan een adviesgesprek