Binnenkijken: Eigentijdse moderne zithoek

Modern wonen

Neem een kijkje in deze eigentijdse moderne woonkamer van één van onze klanten! Voor deze lichte, open ruimte heeft onze interieuradviseur Hilde een prachtig 3D-ontwerp gemaakt.

Woonwens

Verhuizen naar een huis met veel ramen en een landelijk uitzicht: voor velen een droom! Zo ook voor dit gezin uit Vollenhove. Van niets naar iets kan soms lastig zijn, al helemaal wanneer je te maken hebt met een tussenwand die de keuken van de woonkamer scheidt. “Hoe kan deze wand op een speelse manier gebruikt worden en hoe delen we dan de rest van de woonkamer in?” Met deze woonvraag is Hilde aan de slag gegaan.

Indelingsadvies

In de gemaakte 3D-tekening wordt de opstelling direct goed zichtbaar. De vele ramen en de open indeling maken de woonkamer erg luchtig en ruim. Midden in de kamer staat een spekstenen haard die voor warme en sfeer zorgt.  

De woonkamer is bedoeld om tot rust te komen en om samen te zitten. Dit is dan ook de reden dat in deze ruimte geen televisie staat. De spekstenen openhaard is erg prominent aanwezig in de kamer, dus bij de indeling moest hier rekening gehouden mee worden.

Gezelligheid was voor dit gezin erg belangrijk. Bij het positioneren van de bank is dan ook rekening gehouden met het zicht. De hoekbank past perfect in de hoek die de ramen samen vormt. Vanaf de bank heb je een prachtig uitzicht op de spekstenenkachel. Om de kamer helemaal compleet te maken zijn er fauteuils toegevoegd. Deze staan rondom de salontafel set gepositioneerd. Op deze manier kun je fijn met elkaar zitten bij de haard!

Kleuradvies

Niet saai, maar ook niet heftig is wat dit gezin graag wilde qua kleuren. Het landelijk wonen maakt dat Hilde heeft gekozen om te gaan voor natuurlijke en effen kleuren, maar wel met een ‘touch of color’. Kijk bijvoorbeeld maar naar de bank met een geeltint. De andere meubels, muurkleuren en het behang blijven neutraal, waardoor de bank een echte eyecatcher is!

Materiaalkeuze

Naast de neutrale kleuren heeft onze interieuradviseur ook gekozen voor neutrale materialen. Kijk maar eens naar het prachtige raffia-behang dat gebruikt is op de tussenmuur. Verder is er gekozen voor een speelse combinatie van leer en stof bij de zitmeubels. Juist deze combinatie maakt het geheel opvallender!

Meubeladvies

Zithoek

In de zithoek is er gekozen voor de Turia hoekopstelling van Pode. Deze bank combineert uitstraling met functionaliteit. Niet alleen past de bank perfect qua indeling en sfeer, het creëert ook nog eens veel zitplekken.

Om de gezellige zithoek af te maken staan er twee Spot Two fauteuils. De Pode fauteuils hebben een strakke uitstraling en bieden een heerlijk zitcomfort. Spot Two wordt gecombineerd met de Pode Sprakle poef. Ideaal om lekker te relaxen.

In het midden worden twee salontafels samen als set neergezet. Deze mooie tafels zijn de New Co Coffeetables van Studio Henk. Door twee verschillende hoogtes en formaten tafeltjes te combineren ontstaat er een speels effect.

Tussenwand

Voor dit gezin was het van belang dat de tussenwand functioneel en strak zou zijn. Om deze reden heeft Hilde gekozen om een Interstar wandkast toe te voegen. In dit project is de open vakkenkast gecombineerd met een laag, dicht kastje die als een klein dressoir dient.

Dit gezin wilde graag neutrale kleuren terug laten komen. Op de achterwand is om die reden het prachtige Raffia behang van Eijffinger gebruikt. Hierdoor valt de zwart eiken kast nog meer op en ontstaat er een rustig effect.

“Wist je dat de Interstar kasten in alle kleuren te verkrijgen zijn? Op die manier kun je er zelfs voor kiezen om de planken volledig te laten matchen met de kleuren van jouw achterwand of behang.” Aldus onze interieuradviseur Hilde.

Ontwerp jouw droominterieur!

Heb jij je oog laten vallen op één of meerdere meubels in onze woonwinkel? Onze interieuradviseurs helpen jou graag met het inrichten hiervan! ⁠wil jij er zeker van zijn dat Hilde of een één van onze andere interieuradviseurs alle tijd voor jou heeft? Plan dan een afspraak in!
Plan een afspraak