Industriële woonkamer

Een industriële woonkamer vol sfeer

Kijk mee in deze prachtige, stoere woonkamer die gestyled is door onze interieuradviseur Mendy. Aan de hand van een duidelijke woonwens heeft ze een uitgebreid 3D-ontwerp, decoratieplan en moodboard gemaakt.

Woonwens

Een woonkamer is tegenwoordig veel meer dan een zitkamer alleen. Dit geldt ook voor dit gezin uit Elim. De zitkamer gebruikt dit gezin regelmatig, onder andere om in te werken. Ook geeft deze familie graag feestjes en staat de deur altijd open voor visite. Om deze reden waren ze dan ook op zoek naar een kamer met veel zitruimte die optimaal benut kan worden. Rust, warmte en gezelligheid met een industriële look: dat is waar dit gezin naar op zoek was.

Indelingsadvies

Samen met de stoere en chique meubels van XOOON en Henders en Hazel wordt de ruimte zo ingedeeld dat deze ruimtelijk en licht oogt. In plaats van een donkere hoek, dikke gordijnen en zware materialen en een hoekbank die de looproute blokkeert, naar een ruimtelijke kamer die optisch zo goed mogelijk is ingedeeld.

Materiaalkeuze

De banken zijn bekleed met een microvezel stof. Microvezel is gekozen omdat hij bekend staat om zijn gemakkelijke onderhoud en stoere uiterlijk.

Voor de overige meubels, zoals de kasten, is gekozen voor licht eiken en onyx eiken. Door de combinatie van licht en donker hout in combinatie met een stalen onderstel en platform, creëer je een rustige maar industriële sfeer.

Op de licht gemaakte vloer ligt een 100% wollen karpet van Desso. Dit karpet past goed in het totaal plaatje en ook hierbij is weer gedacht aan het onderhoud. Door het zelfreinigende vermogen van wol en de lage pool is dit een zeer onderhoudsvriendelijk kleed.

Kleuradvies

In deze woonkamer worden zowel donkere als lichte kleuren gecombineerd. Zwarte kozijnen en deurposten steken mooi af tegen de zandkleurige deuren. De huidige vloer wordt opgeschuurd en gelakt in een lichte eiken kleur. De haard koof wordt bedekt met beton cire zwarte stuc. De muren bij de raampartijen worden wit en de lange wand met meubels wordt gesausd in een blauwgrijze tint. Op de korte wand boven de divan wordt een mooi fotobehang toegevoegd als eyecatcher.

Meubeladvies

Door de Prizzi banken van XOOON komt de gewenste industriële sfeer helemaal tot zijn recht. De microvezel stof en de cognac kleur zorgen voor een stoer uitstraling. De XOOON Capri fautuil en poef steken door de lichte kleur mooi af tegen te bank. Om het zitgedeelte af te maken is er gekozen voor salontafelset Livada van Henders & Hazel en het neutrale Desso Vivaldi vloerkleed.

De prachtige ronde eettafel Arvada van XOOON heeft door de zwarte kleur een stoere uitstraling. Eetstoel Brody creëert door de drie verschillende kleuren een speels effect aan de eettafel. De kleuren bruin, cognac en antraciet staan in deze hoek perfect bij elkaar!

Verder is er gekozen voor verschillende kasten waardoor het gezin genoeg opbergruimte heeft. In de woonkamer vind je de bergkast, het lowboard en het highboard van de XOOON Elements serie terug. De zwarte onyx boards worden gecombineerd met een naturel gekleurde bergkast die tegen de muur geplaatst is.  

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Raambekleding

Ook voor de raambekleding is een plan gemaakt. Er is gekozen voor een mooie zandkleurige duette in het kozijn. Deze duette van Luxaflex heeft een zwart frame en zwarte koorden. Zo sluiten ze straks perfect aan bij de zwarte kozijnen. De zandkleur komt weer terug in het behang, de details van de stoel en accessoires die gebruikt gaan worden.

Ontwerp jouw droominterieur!

Heb jij je oog laten vallen op één of meerdere meubels in onze woonwinkel? Onze interieuradviseurs helpen jou graag met het inrichten hiervan! ⁠wil jij er zeker van zijn dat Mendy of een één van onze andere interieuradviseurs alle tijd voor jou heeft? Plan dan een afspraak in!
Plan een afspraak