Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design

Wat als je appartement nog gebouwd moet worden en er létterlijk nog geen concreet beeld is van hoe het eruit zal zien? Een leuke vraag en mooie uitdaging. Met deze casus kwam een gepensioneerd stel bij ons de winkel in gewandeld. Op dat moment hadden ze beide nog een eigen woning, maar mooie toekomstplannen om een appartement te betrekken dat nog in aanbouw was. Daarvoor wilden ze graag een inrichting met geheel nieuw meubilair dat van hen samen is. Maar zoals in veel gevallen; waar begin je? Hoe komt het appartement er eigenlijk uit te zien en welke mogelijkheden zijn er allemaal die passen bij de persoonlijke situatie, wensen en smaken? Dat is nou precies een klus voor de adviseurs van Interieurwereld.

“Het is een lang traject geweest en door intensief samen te werken is er een goede vertrouwensband opgebouwd waarin we goed advies konden leveren. De lijnen waren kort, we konden snel schakelen en ook aanpassingen snel voorsorteren wanneer er vanuit het stel een nieuw idee kwam over de vloer, muren, gordijnen of meubels.”

Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design
Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design Lookbook
Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design Lookbook
Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design Lookbook
Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design Lookbook
Blog - Binnenkijken: een nieuw appartement met een minimalistisch design Lookbook

Het appartement van het gepensioneerde stel is een prachtig voorbeeld van hoe een minimalistisch interieur kan worden gebruikt om een rustige en elegante ruimte te creëren. De neutrale kleuren, de comfortabele meubels en de ruime opbergruimte maken het appartement een heerlijke plek om te ontspannen en samen te genieten van het leven.

Lees hier hoe we daar uiteindelijk zijn gekomen:

De vraag / behoefte:

 • Help ons met een goed advies in indeling, kleur, aankleding, meubilair; het complete plaatje.
 • We willen graag een nieuwe inrichting met nieuw meubilair.
 • We worden graag van A tot Z ontzorgd worden; regel het gewoon. Dus ook schilders, vloeren, montage en het afstylen.

Bijzonderheden:

 • We zitten veel aan tafel.
 • Meneer heeft een lang postuur, mevrouw een kort postuur. Daar moet rekening mee gehouden worden in de keuzes voor bijvoorbeeld stoelen.
 • We hebben onze (klein)kinderen graag op bezoek dus daar moet ruimte voor zijn.
 • Het is fijn als dingen makkelijk schoon te maken zijn.
 • We willen graag een luxe slaapkamer met een ‘hotelgevoel’.
 • Er zijn nog geen richtlijnen voor geluidsreductie, dus hebben we het liefst voor de zekerheid een geluiddempende vloer.

Stijlwensen:

We houden van strak, zwart en wit maar ook sfeervol.

De samenwerking:

Het stel raakte in gesprek met onze adviseur Jetze. Door de tijd te nemen, de juiste vragen te stellen en beantwoorden ontstond er een goed gevoel. Ook zijn er direct al wat ideeën uitgewisseld op basis van de eerste wensen. We hebben daarna de plattegrond van het nieuwe appartement ontvangen en zijn aan de slag gegaan in ons 3D programma. Met de vloer in de juiste afmetingen, ramen en deuren op de juiste plek en de wanden op de juiste hoogte konden we direct aan de slag met verschillende ideeën voor de indeling. Want; waar moet het keukenblok eigenlijk komen? Waar plaatsen we de zithoek en waar is het handig om stroompunten te hebben?

Dankzij het 3D interieurontwerp kwam er een realistisch beeld van het nieuwe appartement. Ineens begon het te leven en konden een aantal ideeën worden gecreëerd voor kleuren, basis en inrichting van het appartement. Dit gebeurt allemaal live in ons programma, aan tafel onder het genot van een heerlijke koffie van ons wooncafé.

In de ontwerpfase zetten we iets op dat voldeed aan alle wensen. Maar als echte adviseurs zetten we er ook graag iets naast dat nét iets meer out of the box is. Dat is ook een van de redenen waarom onze adviseurs je graag helpen. Vanuit hun expertise helpen ze je graag mee om ook opties te verkennen die je misschien zelf niet zo snel zou hebben bedacht of als een reële optie zou zien. We verrassen graag. En zo deden we dat ook in dit geval.

Op basis van de stijlwensen kwamen we met een kleurenplan en ook inspiratie voor de meubels middels een moodboard. We hadden snel een goede richting voor de indeling en een sterke basis; een pvc vloer die geluiddempend is en een natuurlijke warme houtuitstraling heeft met charme.

Gezamenlijk met onze adviseur Jetze heeft het stel in onze grote showroom ideeën opgedaan voor meubels en ze direct uitgeprobeerd. Want iets kan er in een ontwerp of in de winkel goed uit zien; het moet ook lekker zitten natuurlijk. Daarbij is doorlopend rekening gehouden met het verschillende postuur van het stel, maar ook met het toekomstige bezoek van de (klein)kinderen.

Ons team van Interieurwereld heeft de volledige inrichting georganiseerd: onze stoffeerders hebben de vloeren gelegd en raambekleding gemonteerd, de schilder waarmee we samenwerken heeft de wanden een mooie kleur gegeven en onze monteurs hebben de kasten geplaatst, de meubelen op hun plaats gezet en de verlichting gemonteerd. Tot slot heeft onze adviseur/styliste Mendy de styling van het appartement verzorgd. Het was qua planning best even schakelen om alle disciplines bij elkaar te laten komen. Maar ook dat namen (en nemen!) we graag uit handen om compleet te voorzien in de behoeften.

“Het eindresultaat; een mix aan keuzes die naadloos aansluit op alle wensen, eisen en uitdagingen. In zowel kleur, vloer en gordijnen als de inrichting. En belangrijker nog; woongenot voor 2 blije opdrachtgevers. Voor ons is dit een mooi voorbeeld van hoe we wensen, uitdagingen en mogelijkheden hebben omgezet in een ontwerp én uitvoering die precies passen bij dit gepensioneerde stel en hun nieuwe woning. En daar zijn we best trots op.”

Gekozen diensten

 • Inspiratie
 • 3D interieurontwerp / advies
 • Schilderwerk en leggen van de vloer
 • Levering en montage van meubilair
 • Styling

Zithoek: 

 • Tasman bank van ROM. De armleuningen en rugleuning van de bank zijn opklapbaar. Deze handige eigenschap zorgt ervoor dat het stel moeiteloos de gewenste zitpositie kan aanpassen.
 • Relaxfauteuils Manuta van Hofstede en Raanhuis. Wat deze fauteils extra bijzonder maakt is dat ze in verschillende maatvoeringen geleverd kunnen worden. Dit komt goed van pas omdat meneer langer is dan mevrouw.
 • Fauteuil Djénne van Design on Stock. In leder Basque in de kleur Rust. Deze geeft kleur aan de zithoek en is een handige extra zitplek voor als er bezoek is.
 • Dressoir Disk van Castelijn als tv-meubel geeft een tijdloze en luxueuze uitstraling aan de zithoek. Tevens veel opbergruimte en herkenbaar door de aluminium diskgreep met een helderwit effect dat ook in de kasten van de eethoek terugkomt.
 • De salontafel Bibi van Beek design met kenmerkende rechthoekige en ronde vormen. Uitgevoerd met glazen blad in vierkant formaat.
 • Groove-XS kast van Castelijn. Deze kast creëert een perfecte balans tussen functionaliteit en design. De ingebouwde verlichting voegt een vleugje warmte en gezelligheid toe aan de ruimte en accentueert de items in de kast.

Eethoek:

 • Designtafel Orfis van het merk Metaform. De tafel is zorgvuldig gekozen vanwege de krasbestendige eigenschappen. Dit in combinatie met een afmeting van 240 x 120 x 75cm is de tafel perfect voor gezellige diners, familiebijeenkomsten en andere sociale momenten.
 • De chique hanglamp Volta van Estiluz, die de eethoek een sfeervol en luxe gevoel geeft.
 • De elegante designstoelen Flip van bert plantagie. De draaibare armstoelen zijn ware blikvangers in de zithoek. De keuze voor de eetstoel Flip met draaifunctie was met zorg gemaakt vanwege de mogelijkheid om de zitdiepte in te stellen.
 • Twee stijlvolle kasten Disk van Castelijn, elk met een unieke uitstraling. De ene kast heeft een front in een frissen helderwitte kleur met een elegante diskgreep in een graniet kleur.
 • De andere kast is juist omgedraaid: met een front in een verfijnde graniet kleur en een diskgreep in een helderwitte kleur. Deze kasten vormen een perfecte match met het tvmeubel in de zithoek, waardoor er een harmonieus en samenhangend geheel ontstaat in het appartement.

Slaapkamer:

 • De boxspring Like van Treca Paris geeft het gewenste hotelgevoel aan de slaapkamer met zijn elegante design en hoogwaardige afwerking.
 • Twee Seashell stoelen van By-Boo. Deze elegante stoeltjes voegen een vleugje moderne flair toe aan de slaapkamer.
 • De slaapkamer wordt verder verrijkt door een mooie afgehoekte kast, die niet alleen een praktische functie heeft in de afschuining naar de badkamer, maar ook een overvloed aan bergruimte biedt. Hierdoor blijft de slaapkamer netjes en opgeruimd, wat bijdraagt aan het hotelgevoel waar het stel naar verlangde.

Aankleding:

 • Duette® Shades van Luxaflex® zorgen voor een stijlvolle, optimale regeling van licht en privacy die past bij het appartement.
 • In de hal staat de wandtafel City van Henders & Hazel die een artistiek accent toevoegt aan de ruimte.
 • Om nog meer opbergruimte te creëren, is er een schuifdeurkast op maat geplaatst in de extra kamer, die naadloos in het interieur past en perfect is afgestemd op de behoeften van het stel. 

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Interieuradvies op maat

Mogen we jou ook adviseren voor je interieur? Dat doen we graag! Welke stijlwensen je ook hebt, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair; wij denken met je mee in oplossingen. Wil je zeker weten dat een van onze adviseurs tijd voor je heeft? Plan dan even een afspraak in.

Plan een adviesgesprek