Een eerste (t)huis

Met zoveel mogelijkheden voor interieur, waar begin je dan? Met een eerste koopwoning kan dit een uitdaging zijn. Jildou wist in haar appartement heel goed welke sfeer ze wilde uitstraling maar hoe doe je dit zonder dat het meteen ‘too much’ wordt? Voor het resultaat hiervan, lees ons blog verder!

De woonwens een sfeervol en warm interieur:

Onlangs heeft Jildou haar eerste woning gekocht. Een modern en compact appartement in Leeuwarden. Samen met haar lieve huisdier Poekie, was zij opzoek naar een interieur waar ze zich thuis kon voelen. 

Jildou's appartement mocht dan compact zijn, maar dat betekende niet dat het aan stijl of comfort zou ontbreken. Haar duidelijke visie begon met een opvallende hoekbank die meteen als eye-catcher fungeerde. Daarnaast was het belangrijk om de verschillende functies in huis een eigen plek te geven zonder dat het geheel rommelig of te druk zou worden.

Onze interieuradviseur heeft een 3D-ontwerpt gemaakt voor Jildou, zodat zij een compleet beeld kreeg van de woning. Hier is gekozen voor een rustige basis met subtiele kleuruitspattingen en een slimme ruimtelijke verdeling. Zo behoudt het interieur een rustige uitstraling, terwijl het toch spannend en speels blijft.

"Het was best spannend om keuzes te maken," vertelt Jildou. "Ik wist wel wat ik mooi vond, maar het moest ook passen bij elkaar en in de ruimte. Door samen te werken met de interieuradviseur aan het 3D-ontwerp kreeg ik een duidelijk beeld, en dat gaf me rust."

Het doel? Een sfeervol, warm, maar functioneel interieur creëren dat perfect past bij de ruimte van haar appartement.

Een slimme indeling met kleurvlakken

Om visueel meer ruimte te creëren, is er gewerkt met kleurvlakken. Het donkere behangvlak achter de hoekbank zorgt ervoor dat dit deel van de woonkamer als een eigen hoek aanvoelt, ondanks dat het dicht bij de eetruimte ligt. Door die toepassing maakte het mogelijk om de zithoek en de eetruimte visueel van elkaar te scheiden, zonder dat er daadwerkelijk een wand tussenin hoefde te komen. Het ronde vloerkleed onder de bank benadrukt deze 'eilandjesstructuur' en houdt de ruimte open en doorvloeiend.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Ronde vormen

De keuze voor ronde vormen, zoals de ronde eetkamertafel, was bewust. Een ronde eettafel brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar voorkomt ook harde lijnen die de looproute zouden onderbreken. Zo blijft de ruimte luchtig en toegankelijk, perfect voor een appartement als dit.

Een gedurfde keuze voor het plafond

In de keuken is besloten iets bijzonders te doen met kleur. Door het plafond in een tint donkerder dan de rest van het appartement te schilderen, creëerden we een subtiele scheiding tussen de keuken en de woonruimte. Dit zorgde ervoor dat de keuken aanvoelt als een op zichzelf staande ruimte, zonder dat er een fysieke afscheiding nodig is. 

Tijdloze meubels als investering

Een ander belangrijk aspect van Jildou's interieur was het selecteren van tijdloze meubels die meegaan naar eventuele toekomstige woningen. De investering in een strak, neutraal tv-meubel van Interstar was een bewuste keuze. 'De kast is een echte investering, maar het is iets wat overal past en echt mijn interieur afmaakt.'

Door kleuren van de keuken terug te laten komen in het tv-meubel, blijft het interieur in balans en vloeien de ruimtes mooi in elkaar over. Het zorgt ervoor dat het appartement niet aanvoelt als een hokkerige ruimte.

Een warme oase in de slaapkamer

De slaapkamer moest een totaal andere sfeer krijgen dan de rest van het appartement. Dit moest een warme, vrouwelijke oase worden waar Jildou zich volledig kon terugtrekken. Er is gekozen voor warme, roze gordijnen, een zacht vloerkleed en een gestoffeerd bed, die samen een cocongevoel creëren. Hier is het echt een plek om even los te komen van de drukte van de dag.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Raambekleding: stijlvol én functioneel

Bij het inrichten van je woning is de keuze voor raambekleding minstens zo belangrijk als de meubels. Voor de woonkamer van dit project is gekozen voor elegante vouwgordijnen, gecombineerd met een prachtig gordijn van dim-out stof. Deze stof houdt fel licht tegen en zorgt voor een subtiele verduistering, waardoor de ruimte een warme en sfeervolle uitstraling krijgt.

In de slaapkamer viel de keuze op horizontale jaloezieën met het innovatieve Framefix-systeem van Luxaflex. Dankzij het magnetische frame wordt de raambekleding naadloos op het kozijn geplaatst, zonder dat er geboord hoeft te worden. Dit zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar minimaliseert ook de lichtinval – perfect voor een goede nachtrust!

De details maken het af

Door alle meubels, raambekleding, behang en accessoires op één plek te kopen, wist Jildou zeker dat alles perfect op elkaar zou aansluiten. 

Jildou heeft samen met Interieurwereld een appartement gecreëerd waar Jildou zich thuis voelt, een plek die stijlvol, functioneel en vooral gezellig is. De basis is nu gelegd, en die blijft staan. Dat geeft rust, zowel in de ruimte als in het hoofd. 

HULP NODIG MET JOUW INTERIEUR?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en wil je ook hulp bij jouw interieur? Wat je woonwens en -stijl ook is, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair: wij denken met je mee in oplossingen. Onze interieuradviseurs zijn er speciaal om jou te helpen en bieden graag een advies op maat. Kom langs in de winkel, of maak alvast een afspraak zodat de adviseur alle tijd voor je heeft.

Plan direct een afspraak