Een hotel chique interieur

Neem een kijkje in het hotel chique interieur van een jong, ondernemend gezin uit Nieuwlande. Interieurwereld kreeg de uitdaging om een gezellige zithoek te creëren die perfect moest aansluiten bij de uitstraling van de bestaande eethoek. Het resultaat mag er zijn: neutrale kleuren, rijke materialen en subtiele accenten vormen de kern van deze sfeervolle woonkamer. Ervaar in onze blog het volledige verhaal achter deze stijlvolle make-over en laat je inspireren!

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Woonwens: een gezellige leefruimte met een elegante uitstraling

Na vele jaren voelde het gezin dat het tijd was om het interieur te vernieuwen. Met de gedachte om de woonkamer volledig opnieuw in te richten, stapten ze onze winkel binnen. Het was van belang dat de nieuwe zithoek goed zou passen bij de bestaande eetkamerstoelen, die ze enkele jaren geleden ook bij ons hadden gekocht. Deze stoelen hadden een speciale plek gekregen in het interieur en het stond vast dat ze deze plek wilden behouden.

Tijdens een bezoek aan de winkel kwamen ze al snel in gesprek met interieuradviseur Jetze, die hen eerder ook had geholpen bij de keuze van de stoelen. Voor de nieuwe inrichting wilden ze graag een stijl met klasse en elegantie: hotel chique. De sfeer van de vernieuwde leefruimte moest gekenmerkt worden door warmte, eenheid en rust.
Een belangrijk onderdeel voor het nieuwe interieur was een ruime, comfortabele bank met voldoende zitplekken, waar het gezin heerlijk tot rust kon komen. Ze zochten daarnaast een oplossing voor de tv, die momenteel aan een vrijstaande muur was bevestigd. Het stel had de wens om de tv op een mooie manier weg te werken en tegelijkertijd op deze plek de aandacht te vestigen met een stijlvolle oplossing.

‘Jetze begreep ons direct vanaf het allereerste moment. Hij zat meteen in de juiste richting wat betreft onze woonstijl. Het was een aangename verrassing dat het precies overeenkwam met wat we in gedachten hadden.’

Het brede assortiment maakte het mogelijk om alles bij Interieurwereld te laten regelen. De complete regie en uitvoering van de inrichting van de ruimte werd door Interieurwereld ingevuld, waardoor het gezin volledig ontzorgd werd. Na het plaatsen en monteren van de meubelen, is de afstyling met accessoires door onze styliste uitgevoerd.

Indeling van de ruimte

De indeling van de leefruimte is nauwelijks veranderd vanwege vaste elementen zoals de haard en de televisiebedrading. De haard, als een belangrijk onderdeel van de kamer, is op een vaste plek ingebouwd en heeft invloed op de plaatsing van de meubels. 

Ondanks de vaststaande elementen heeft het team van Interieurwereld de leefruimte aanzienlijk weten te vernieuwen door de muren te schilderen en nieuwe meubels, verlichting en accessoires toe te voegen.

Binnenkijken: een hotel chique interieur

Kleurgebruik

Onze interieuradviseur heeft als basis voor de zithoek een warme okergele kleur gekozen, die perfect past bij de woonstijl hotel chique. Deze gele tint creëert een mooi contrast met het elegante zwart van de bijzettafel, wandtafel en salontafels. Daarnaast past deze kleur goed bij natuurlijke elementen zoals hout en neutrale tinten, wat te zien is in de lichte verlichting en de ombouwkast van akoestische wandpanelen.

Akoestische wandpanelen

De lege muur achter de hangende tv is stijlvol opgevuld door verticale akoestische wandpanelen. Deze panelen reiken tot aan het plafond en bieden een elegante opbergoplossing voor de tv-kabels. Door de houten panelen wordt het geluid in de ruimte niet alleen weerkaatst, maar wordt het geluid ook opgevangen. De lichte kleur van de panelen creëert een natuurlijke sfeer en geeft de ruimte een frisse uitstraling. 

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Ruime Hoekbank

De grote en comfortabele hoekbank van Rolf Benz is het pronkstuk van de woonkamer. Het was belangrijk voor het gezin om veel ruimte te hebben om samen te zitten en te ontspannen. Deze speciaal op maat gemaakte bank is precies wat ze wilden: lekker comfortabel en perfect om samen van te genieten

accessoires maken het interieur af

Door verschillende vazen en objecten in het interieur te plaatsen, is het een sfeervol geheel geworden. De mooie kunstbloemen in de vazen maken het plaatje af. In de zithoek dragen de kussens, plaids en het vloerkleed bij aan een warme uitstraling.

HULP NODIG MET JOUW INTERIEUR?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en wil je ook hulp bij jouw interieur? Wat je woonwens en -stijl ook is, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair: wij denken met je mee in oplossingen. Onze interieuradviseurs zijn er speciaal om jou te helpen en bieden graag een advies op maat. Kom langs in de winkel, of maak alvast een afspraak zodat de adviseur alle tijd voor je heeft. 

Plan een adviesgesprek