Energieneutraal wonen in een nieuwbouwhuis

Als je van plan bent te verhuizen en een volledig nieuw interieur wilt dat aansluit bij je nieuwe woonwensen en behoeften, waar begin je dan eigenlijk? Familie Staalduinen stond voor dezelfde vraag toen ze een nieuw huis lieten bouwen. Interieurwereld heeft het gezin volledig ontzorgd door de complete inrichting en aankleding van deze prachtige woning op zich te nemen. Ben je benieuwd naar het resultaat?  We nemen je graag mee in onze blog.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

De woonwens: een interieur met oog op de toekomst

Onlangs zijn Gerrit en Bianca, met hun vier kinderen en twee hondjes, verhuisd naar een schitterende nieuwbouwwoning in Alteveer, Groningen. Ze hebben een volledig energieneutraal huis gebouwd met het oog op de toekomst. Zonnepanelen op het dak wekken alle benodigde stroom op, terwijl domotica zorgt voor een slimme en efficiënte besturing van alle systemen. Het interieur moest bij deze duurzame en innovatieve insteek aansluiten. Zo zijn de elektrische raambekleding en het geïntegreerde soundsysteem van de tv gemakkelijk op afstand te bedienen met app. 

Met hun favoriete woonstijl als inspiratiebron wilden Gerrit en Bianca deze in elke ruimte laten terugkomen. Ze houden van de neutrale kleuren, tijdloze elegantie en het vleugje luxe die kenmerkend zijn voor de hotel chique stijl. Hun wens was om deze stijl in het interieur te combineren met stoere en natuurlijke elementen.

Belangrijk was dat het interieur niet slechts een momentopname zou zijn, maar een tijdloze uitstraling zou hebben. Ze wensten een huis te creëren waarin het hele gezin zich optimaal thuis kan voelen. Een plek waar ze zich kunnen terugtrekken na een lange dag, maar die ook geschikt is voor gezellige momenten met vrienden en familie. 

"We waren op zoek naar een interieur dat ons langdurig plezier zou brengen. Na een lange dag werken, moet thuiskomen écht thuiskomen zijn. Het is die gezellige filmavond met het hele gezin op de bank die ons interieur echt compleet maakt."

Het brede assortiment maakte het mogelijk om alles bij Interieurwereld te laten verzorgen. Van ontwerp, tot regie en uitvoering: alles is door Interieurwereld verzorgd. Het team heeft eerst de meubelen en bedden geplaatst en gemonteerd, de vloer gelegd en de raambekleding gemonteerd. Vervolgens heeft onze styliste de afstyling met accessoires verzorgd.

Kleurgebruik

Gerrit en Bianca hadden een duidelijke wens voor hun nieuwe huis: een combinatie van hotel chique en stoere, natuurlijke elementen. Onze interieuradviseur vertaalde deze wensen door neutrale kleuren als zwart, bruin en donkergrijs als basis te kiezen. Deze kleuren stralen luxe en sfeer uit en passen daardoor perfect bij elkaar. Het grote karpet in roestbruin en de okergele barkrukken passen mooi bij de natuurlijke elementen zoals hout en neutrale tinten. Die komen terug in de akoestische wandpanelen en de bartafel. De lichte PVC vloer zorgt voor rust in de ruimte en maakt het plaatje compleet.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Duurzame wandpanelen

De volledige wand achter het zwevende tv-meubel is aangekleed met verticale akoestische wandpanelen, die uitsluitend vervaardigd worden uit duurzame materialen. Door de houten panelen wordt het geluid in de ruimte niet alleen weerkaatst, maar wordt het geluid ook opgevangen. De lichte kleur van de panelen creëert een natuurlijke sfeer en geeft de ruimte een frisse uitstraling. 

Tv-meubel op maat

Het op maat gemaakte tv-dressoir met geïntegreerde muzieksysteem was voor Gerrit en Bianca een absolute must-have voor de woonkamer. Het gemak van het bedienen van het soundsysteem met een mobiele telefoon sprak hen aan. Bovendien zorgde het greeploze ontwerp van het tv-meubel met de netjes geïntegreerde kabels voor een strak en tijdloos uiterlijk in hun woonkamer.

Slimme raambekleding

De raambekleding is elektrisch bedienbaar en via een app te regelen. Elke ochtend opent en elke avond sluit de raamdecoratie automatisch, wat zorgt voor optimale lichtinval, privacy en een comfortabel binnenklimaat. De Duette® shades kunnen ook volledig verduisteren voor een goede nachtrust. Een extra voordeel is dat, doordat het openen en sluiten van de raambekleding te programmeren is of op afstand te bedienen is, het lijkt alsof er altijd iemand thuis is, waardoor het gezin met een gerust hart het huis kan verlaten.

Slimme raambekleding

Comfortabele zithoek

De ruime hoekbank van het designmerk Papadatos combineert eenvoud met elegantie door zijn strakke lijnen en hoogwaardige afwerking. De bank biedt dankzij de zachte, natuurlijke vulling van ganzenveren en verstelbare rugkussens een uiterst comfortabele zitervaring. Na een lange werkdag kan het hele gezin heerlijk ontspannen en genieten van een film op de bank. Bovendien is de verstelbare elektrische fauteuil een waardevolle toevoeging aan het interieur, perfect voor ultiem comfort en genieten.

‘‘Bij thuiskomst in ons nieuwe huis gaat de ‘rest van de wereld even op slot‘. We kunnen dan echt bijtanken en genieten van het interieur.’’

Accessoires maken het interieur af

Door verschillende vazen en objecten in het interieur te plaatsen, is het een sfeervol geheel geworden. De mooie kunstbloemen in de vazen maken het plaatje af. In de zithoek dragen de kussens, plaids en het vloerkleed bij aan een warme uitstraling.

HULP NODIG MET JOUW INTERIEUR?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en wil je ook hulp bij jouw interieur? Wat je woonwens en -stijl ook is, welke uitdaging je ook hebt. Of het nu gaat om indeling, sfeer of meubilair: wij denken met je mee in oplossingen. Onze interieuradviseurs zijn er speciaal om jou te helpen en bieden graag een advies op maat. Kom langs in de winkel, of maak alvast een afspraak zodat de adviseur alle tijd voor je heeft.
Plan een adviesgesprek