Haal de Japandi trend in huis

Voeg elementen van de Japanse en Scandinavische woonstijl samen en de Japandi trend is het resultaat. Zowel de Japanse en Scandinavische wooncultuur hebben als kenmerk rust, zachtheid en ‘zen wonen’. Deze combinatie van warm en minimalistisch werkt rustgevend en verhoogt het gevoel van well-being. Maar hoe haal je deze woontrend naar jouw interieur?

Organische vormen

Voeg organische vormen toe aan het interieur. Het gaat hierbij om zachte vormen die voelen als omhelzingen. Denk hierbij aan rond, bol, golvend en glooiend. Deze vormen vind je in bank Boaz, in bank Portland van Henders & Hazel en in bank Flint van Leolux.

Teddyzacht

Wollige teddy materialen mogen niet ontbreken. Niet alleen sierkussens, plaids en karpetten, maar ook banken en fauteuils kunnen prima worden uitgevoerd in teddy materialen. Aaibaar, zachtheid: daar draait het om.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Neutrale tinten gecombineerd met donkere elementen

Een lichtkleurenpalet met bijvoorbeeld zand, kiezel, grijs, oudroze, lila leidt tot een licht en rustig geheel, zonder kil te zijn. In de Japandi stijl wordt contrast gebracht door elementen in donkere tinten als zwart en donkergrijs. Ook beton-look past goed in dit kleurenpalet. Felle kleuren worden gemeden.

Liefde voor natuurlijke materialen

Maak veel gebruik van lichte materialen. Kies bijvoorbeeld voor een lichte bank, zoals de kleur beige, en laat veel hout terugkomen. Dit kan door te kiezen voor een houten eettafel of kast. Het spelen met verschillende houtkleuren is kenmerken voor deze woonstijl: Combineer licht houten meubels met donkere tinten om dat contrast op te zoeken.

Het rustgevende effect wordt versterkt door te kiezen voor raamdecoratie waar het felle daglicht perfect mee te sturen is. Voor een 100% zen en rustgevende ruimte is de akoestiek een belangrijk punt. Een (vouw)gordijn kan de akoestiek verbeteren.

De mooiste design merken, het beste advies!

van de Belt Design

Bij Van de Belt Design vind je een Leolux select store, een Pode design shopbert plantagie brand storeDesign on Stock en EYYE. Verder vind je hier bekende designmerken als LabelRolf BenzInterstarSpectral en Harvink. Mooie designmeubelen - en verlichting waarbij kwaliteit, comfort en vormgeving centraal staat.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? Vul dan het afspraakformulier in!

Maak een afspraak!