Nieuw bij Interieurwereld: Gelderland

 

Duurzaamheid, kwaliteit en comfort vormen de basis voor jarenlang gebruiksgenot. Sinds het ontstaan in 1936 van het merk Gelderland is dit het uitgangspunt voor alle meubelen die worden geproduceerd. Alle meubelen worden met de hand gemaakt en zijn ontworpen door de beste designers.

Comfort

Bij veel van de modellen bestaat de mogelijkheid het comfort aan te passen aan de persoonlijke wensen. Door de toevoeging van een zachter dek of kussen in rug of zitvlak of het aanpassen van de zithoogte. De vulling wordt opgebouwd uit duurzaam polyether, koudschuim of schachtloze veren; elk onderdeel van de vulling wordt zorgvuldig geselecteerd voor optimaal zitcomfort.

Er is een uitgebreide collectie meubelstoffen en leder die met zorg worden geselecteerd voor optimaal comfort. Daarnaast is het bij de meeste meubels mogelijk om een eigen stof uit te zoeken en in te zenden.

We care

Meubels van Gelderland gaan generaties lang mee waardoor ze zo nu en dan terug in onze fabriek komen, om te worden voorzien van nieuwe bekleding. Gelderland banken en fauteuils worden gestoffeerd met een ingenieus in eigen huis ontwikkeld hoezensysteem. De stof wordt met strips aan de romp bevestigd waardoor de bekleding kan worden gereinigd of gewisseld. Zo verandert het meubel in loop der jaren met zijn eigenaars mee. De fabriek krijgt zelfs regelmatig modellen van tientallen jaren oud aangeboden voor een complete renovatie. Een groter compliment voor duurzaam design is haast niet denkbaar.

Door te werken met de beste leveranciers uit de nabije omgeving wordt de keten klein gehouden en het aantal transportbewegingen kort. Zorg voor de eigen omgeving, hergebruik en recycling zijn voor Gelderland geen modewoorden maar al sinds 1936 dagelijkse praktijk.

Quality

Goed ontwerp, eindeloos zitcomfort, perfecte afwerking en duurzaamheid zijn de belangrijkste reden voor de aankoop van een Gelderland. Om die beloftes waar te kunnen maken worden de meubels in Culemborg op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt van hoogwaardig kwalitatief materiaal. Massief hout, staal, veren, schuim, stof of leer worden door vakmensen verwerkt tot de gewenste uitvoering van het meubel. De romp wordt vervaardigd van massief beukenhout of metaal; Gelderland geeft hierop een garantie van 20 jaar.

Ontwerpers

Samenwerken met designers is een jarenlange traditie bij Gelderland. Al sinds het prille begin in de jaren ’30 is een goed ontwerp een belangrijke pijler. Gelderland werkt met designers zoals Jan des Bouvrie, Henk Vos en ontwerpstudio Truly Truly. Met oog voor details, comfort en kwaliteit ontwerpen zij de duurzame meubelen van Gelderland.

Studio Truly Truly

Studio Truly Truly

Designer

Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie

Designer

Henk Vos

Henk Vos

Designer

Ontdek de meubelen van Gelderland

Ontdek de Gelderland collectie!

Laat je inspireren en ervaar de comfortabele collectie van Gelderland op de Design afdeling bij Interieurwereld van de Belt in Rogat-Meppel. Wil je er zeker van zijn dat één van onze adviseurs voor je klaar staat? Plan dan makkelijk een afspraak in met één van onze adviseurs!

Maak een afspraak!