Nieuw bij Interieurwereld: Pilat & Pilat

 

Interieurwereld van de Belt is het nieuwe verkooppunt van het Friese merk Pilat & Pilat! De collectie kenmerkt zich door stoere en duurzame meubelen, gemaakt van massief hout. De designmeubelen zijn ieder uniek en kunnen speciaal op maat gemaakt worden. Op deze manier is er voor iedereen een perfect meubel samen te stellen. Meubels met karakter, dat is waar Pilat & Pilat naar streeft!

Meesterwerken van hout

Op onze designafdeling ontdek je nu de meesterwerken van Pilat & Pilat. De collectie bestaat uit designmeubelen die een lust zijn voor het oog. De stoere en duurzame meubelen van het Friese merk zijn te omschrijven als ingetogen en tijdloos. Bovendien stralen de houten meesterwerken veel warmte en persoonlijkheid uit. Dit past perfect bij het DNA van het merk.

Inspiratie - Pilat & Pilat Lookbook
Inspiratie - Pilat & Pilat Lookbook 1
Inspiratie - Pilat & Pilat Lookbook 2
Inspiratie - Pilat & Pilat Lookbook 3

Fries, stoer en duurzaam

Gjalt Pilat, oprichter van het meubelbedrijf, begon ruim veertig jaar geleden met het verkopen van antiek en is vervolgens zelf meubels gaan ontwerpen. Dit was het begin van de eerste 'Famylje-collectie'. Bij Pilat & Pilat volgen de ontwerpers niet de trends, maar zoeken ze ieder naar een eigen signatuur: Fries, stoer en duurzaam. Duurzaamheid zie je bij Pilat & Pilat vooral terug in het eerlijke productieproces.

Alles draait bij die Friese designmerk om mensen en familie. Zo worden de tafels, kasten, banken en stoelen stuk voor stuk vernoemd naar een familielid uit de familie Pilat. De eerlijke en pure meubels worden gemaakt van het mooiste hout en gaan langer dan een leven mee. Het zijn dan ook de erfstukken van de toekomst.

De Famylje-collectie

Bij Interieurwereld ontdek je verschillende soorten kasten en tafels van de Pilat & Pilat collectie. Neem bijvoorbeeld eettafel Tom, Dirk-Jisk of Stien. Tafel Stien kenmerkt zich door de grote en centrale poot. De houtverbinding tussen de poot en het blad is zichtbaar, waardoor de tafel een unieke uitstraling krijgt. Stien verbindt en biedt basis.

Productie en maatwerk

De oorsprong van het meubelmerk bevindt zich in het Friese dorp Twijzel. Hier gaan de ontwerpers aan de slag in de ontwerpstudio. De daadwerkelijke productie vindt plaats in de fabriek gelegen in de bossen van Bosnië, waar ze houtwerken nog als ambacht kennen. Deze productielijn verloopt via een verantwoord en duurzaam proces. Duurzaamheid is voor Pilat & Pilat erg van belang. Het eerlijke proces begint bij een particuliere familieboomgaard en eindigt met een complete Famylje-collectie, gemaakt van hoge kwaliteit hout. Bij Pilat & Pilat worden verschillende houtsoorten gebruikt: eiken, licht iepen en walnoot. Hierbij blijft het unieke karakter van de boom bewaard en is dus geen enkel meubel hetzelfde.

Ontdek de Pilat & Pilat collectie!
Laat je inspireren

Ontdek de Pilat & Pilat collectie!

Laat je inspireren en ervaar de stoere en duurzame meubelen van Pilat & Pilat op de Design afdeling bij Interieurwereld van de Belt in Rogat-Meppel. Wil je er zeker van zijn dat één van onze adviseurs voor je klaar staat? Plan dan makkelijk een afspraak in met één van onze adviseurs!

Maak een afspraak!