Voordelen van ronde tafels

Ben je toe aan eens iets anders? De ronde eetkamertafel komt tegenwoordig steeds vaker voor in het interieur en dat is helemaal niet zo gek! Een ronde eettafel is veelzijdig, praktisch en helemaal van nu. Tegenwoordig komen in het interieur steeds meer organische ronde vormen voor. Daarom zijn ronde salontafels of ronde eettafels een echte musthave! Zit je nog te twijfelen over een ronde tafel? Hieronder geven wij enkele redenen waarom het een waardevolle toevoeging is aan je interieur.

Extra gezelligheid

Een ronde eettafel brengt meer sfeer dan een standaard rechthoekige tafel. In een convesatie voelt een ronde tafel ook wat knusser aan. Het zorgt er namelijk voor dat er onderling meer oogcontact is met ander tafelleden en daarnaast kun je ook meer personen aan tafel zien.

Bij een rechthoekige tadfel zie je eigenlijk maar de heflt van de tafelleden, diegene die recht tegenover je zitten. Dat is ook de reden dat in restaurants vaak ronde tafels worden gebruikt voor groter groepen.

Tot slot komen een ronde tafel ook goed tot zijn recht met een oneven aantal. hierdoor hoeft niemand 'alleen' aan het einde van de tafel te zitten.

Ronde vormen

Je hebt dit vast wel een keer meegemaakt. Je moet snel even iets pakken en loopt vlug langs de tafel waar je net je heup stoot aan die scherpe rand van de tafel. Hier heb je met een ronde tafel zeker geen last van!

Neemt minder ruimte in beslag

Een ronde eetkamer staat erom bekend dat het praktisch is, het neemt namelijk minder ruimte in beslag. Dus als je een niet al te grote ruimte hebt, dan is een ronde tafel een ideale oplossing!

Creëert meer zitplekken

Daarnaast kan je spelen met zitmogelijkheden. Combineer de ronde eettafel met bijvoorbeeld een eetkamerbank en (verschillende) stoelen. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag, maar creëert wel extra zitplekken. Je kan gemakkelijk een extra stoel aanschuiven. Wat wil je nog meer?

Eyecatcher

Een ronde tafel trekt de aandacht in kamer, het is een echte blikvanger! In het interieur komen vaak rechte lijnen voor. Met een ronde tafel doorbreek je dit patroon en zorgt ervoor dat je interieur speelser wordt.

Vind je een ronde tafel net een stapje te ver? Dan is een ovale tafel ook een goede optie. Op deze manier kan je toch nog genieten van organische vormen in je interieur!

Eindeloos combineren

Met ronde salontafels kan je eindeloos variëren. Vaak worden meerdere salontafeltjes of bijzettafels met verschillende hoogtes met elkaar gecombineerd. De verschillende hoogtes zorgen gelijk voor een speels effect. Daarnaast is het ook zeer praktisch. Bij een verjaardag kan je bijvoorbeeld de salontafels op verschillende plekken in de kring neerzetten of je kan de tafels onder elkaar schuiven. Alles is mogelijk!