Ben je toevallig op deze pagina beland omdat je graag een andere woonstijl in je woonkamer wil? Of wil je graag meer te weten komen over bepaalde woonstijlen, zoals wat echt typische kenmerken zijn waaraan je een interieurstijl kan herkennen? Dat kom je in deze blog allemaal te weten! We vertellen je graag over de diverse woonstijlen die wij bij Interieurwereld in ons assortiment hebben.

Moderne woonstijl

Strak, tijdloos, functioneel en makkelijk te combineren. Dat zijn de kenmerken die de moderne woonstijl het beste omschrijven. Bij een moderne woonstijl mag een opvallende eyecather in de ruimte zeker niet ontbreken! Breng het karakter van het interieur tot leven met bijvoorbeeld lamp Nod van Studio HENK, wanddecoratie Imani van Feelings of kies relaxfauteuil Fonte van Pronto Wonen als blikvanger.

Retro

Je hebt vast wel een keer gehoord van de stijl ‘Retro’, maar wat houd deze stijl eigenlijk precies in? Een retro woonstijl is te herkennen aan de ronde vormen die gebruikt worden en de warme kleuren. Deze interieurstijl werd ook gebruikt in de jaren 50, 60 en 70. Met deze stijl ga je weer helemaal ‘back in time’. Een opvallende gekleurde muur maakt de retro woonstijl helemaal af!

De Casone bank van Feelings heeft een retro uitstraling. De vorm en de kleur van de bank maken hem lekker retro. De bank ziet er niet alleen geweldig uit, maar zit ook nog eens uiterst comfortabel. 

Inspiratie - Woonstijlen Retro lookbook

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is tegenwoordig echt niet meer weg te denken! Het is en voorlopig blijft het een zeer populaire stijl, maar wat maakt deze woonstijl zo gelieft?

In een industriële woonstijl is te herkennen aan zijn robuuste en stoere elementen. Materialen die echt bij deze stijl passen, zijn staal, beton, leer en metaal. Eigenlijk gebruikt deze stijl geen onopvallende kleuren. De tinten die echt perfect passen bij de industriële woonstijl zijn zwart, wit, bruin, groen en grijstinten.

De Carpino collectie van Pronto Wonen is een trendy en stoere kast met een industriële uitstraling die perfect past bij de huidige tijd. Opvallende kenmerken zijn de robuuste handgrepen, ruwe lasnaden en slijtageplekken in het plaatstaal. Deze metalen industriële kasten, spiegels en overige accessoires voegen karakter toe aan je woonkamer, waar je met trots naar kunt kijken. Combineer het programma Carpino met de stijlvolle bank Pomonte. Met zijn luxueuze uitstraling zal de hoekbank Pomonte het middelpunt vormen van ieder interieur. Pomonte is geheel naar eigen wens samen te stellen. Ontdek alle mogelijkheden en laat je adviseren in de winkel.

Scandinavische woonstijl

Een andere zeer gewilde woonstijl is het Scandinavische interieur. De kenmerken die deze woonstijl typerend maken, zijn de lichte kleuren, strakke lijnen en de natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Verder brengt deze stijl echt rust met zich mee. Bovendien maakt de Scandinavische interieurstijl ook gebruik van grijstinten en minimalistische vormen.

Zitbank Co van Studio Henk is krachtig, tijdloos en minimalistisch. Het comfortabele design van de zitbank nodigt uit om in te relaxen. De rijke stoffering maakt Co een ware design zitbank. Ook de compacte en uitnodigende Dura bank van EYYE is een model wat tijdloos is en perfect past in een rustig interieur. Naast zitmeubelen hebben we ook prachtige woonprogramma's die bij de Scandinavische stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan de Modali collectie van XOOON. De collectie is gemaakt van natuurlijk eikenhout in de kleur licht naturel of donker onyx. De meubelen hebben stoere industriële details. Zo creëer je een Scandinavische woonstijl met een stoere look.

Inspiratie - Woonstijl Scandinavisch Co Lounge Studio HENK
Inspiratie - Woonstijl Scandinavisch Dura bank EYYE
Inspiratie - Woonstijl Scandinavisch Belo Stoel Arwen XOOON
Producten tonen

Klassieke interieurstijl

Elegantie en statig, dat is wat een klassieke interieurstijl uitstraalt. Deze stijl doet je denken aan een chique hotelkamer die vol staat met luxe meubels en materialen zoals satijn of zijde.

De Marseille bank van Henders & Hazel een eigentijds design. Door de hoge poten en de losse rugkussens krijgt de bank een luxe uitstraling. Bank Marseille is volledig naar eigen wens samen te stellen in diverse materialen en kleuren. Zo heb je altijd een bank die perfect in jouw klassieke interieur past.

Fauteuil Jill van ons design merk Leolux is een verwijzing naar luxe interieurs en hotellobby’s van de 19e eeuw. Ontwerper Edward van Vliet heeft met dit design een vleugje nostalgie met comfort weten te combineren. De elegante rondingen, bijzondere poten en de accent van de knoop maken van de fauteuil een prachtig designstuk die tevens heerlijk zit!

Landelijke woonstijl

Zoals het woord ‘landelijk’ ook al aangeeft, gaat het om het platteland. En wat vinden we op het platteland? Inderdaad grote knusse boerderijen. Woonkamers met ruwe houten draagbalken, dat is het typische beeld van een landelijke woonstijl. Maar no worries, een knus huisje midden in een stad kan ook prima worden omgetoverd in een landelijke interieurstijl. Maar hoe doe je dat dan precies? De eerste stap is om vooral natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout of natuursteen. Verder zijn in de woonstijl voornamelijk pasteltinten terug te vinden. Tot slot kenmerkt de landelijke woonstijl is door ruwe onbewerkte en dus robuuste meubels.

De Pantini fauteuil van Pronto Wonen is een fauteuil waarbij stijl en comfort samensmelten. Pantini is voorzien van een stevig houten frame en worden de beste materialen gebruikt. Pantini is verkrijgbaar in vele verschillende opstellingen, stoffen, leders en kleuren om je eigen zithoek/bankstel samen te stellen.

Design

De laatste woonstijl die we in deze blog behandelen, is Design. In onze winkel hebben we een grote afdeling toegewijd aan deze woonstijl. Wat maken design meubelen nu echt design meubelen? Design meubelen zijn echt gemaakt door designers, de meubels zijn echt een stukje vakmanschap. Verder hebben design meubelen een doordachte vormgeving met aandacht voor luxe en technische hoogstandjes die het liefst onzichtbaar zijn weggewerkt. Kortom, design meubelen hebben een uitgesproken stijl waardoor ze vaak een echte blikvanger in een ruimte zijn!

Bloq van Design on Stock is bijvoorbeeld een echte eyecatcher voor in je interieur. Van Hollandse bodem is dit een echte Dutch Design die je moet hebben! Ontwerper Roderick Vos heeft voor dit model gekozen voor eenvoudige vormen met verrassende detaillering, waaronder de slanke poten.

Inspiratie - Woonstijl Design on Stock bank Bloq
Producten tonen
2,5-Zitsbank Bloq

Design on Stock

2,5-Zitsbank Bloq
Vanaf 2.099,00
Poef Bimbom

Design on Stock

Poef Bimbom
Vanaf 479,00