Dé woontrends van 2023

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends. De woontrends van 2023 zitten vol frisse kleuren, nieuwe vormen en unieke materialen, hoewel we ook trends uit 2022 meenemen naar het nieuwe jaar. Ben je nieuwsgierig naar de woontrends van 2023? Wij zetten de populairste voor jou op een rijtje.

1. Zacht organisch

Wanneer je voor de woontrend zacht organisch gaat, ga je voor ronde vormen, zachte lijnen en kalmte. Zo zijn organische eettafels en afgeronde banken echt iets wat bij deze woonstijl past. Toch kun je in deze woonstijl je eigen smaak goed verwerken, door te spelen met rustige kleuren of afwisselende accessoires.

2. Duurzaam wonen

Duurzaamheid is iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen en steeds belangrijker wordt. Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen, de keuze voor duurzame materialen in jouw interieur is hier dan ook een goed voorbeeld van. De trend duurzaam wonen gaat in 2023 een nog grotere rol spelen, denk aan meubelen die lang mee gaan en milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Multifunctionele meubelen zijn ook een groot onderdeel van deze trend. Denk bijvoorbeeld aan slaapbanken of wandkasten die tevens functioneren als bureau. Door gebruik te maken van multifunctionele meubelen heb je aan een paar meubelen genoeg, in tegenstelling tot wanneer elk meubel 1 functie heeft. Ook de keuze voor vintage meubelen wordt steeds populairder en past perfect bij deze woontrend. Omdat er een steeds groter aanbod is aan duurzame meubelen, kun je erg goed je eigen stijl doortrekken in deze woontrend.

3. Puur natuur

Deze woonstijl ligt erg in lijn met de woontrend hierboven, duurzaam wonen. De belangrijkste kenmerken van de woontrend puur natuur zijn natuurlijke tinten en natuurlijke materialen. Kleuren als beige, bruin en warm groen passen helemaal bij deze trend. Omdat de kleuren vrij naturel en simpel zijn, kun je in de materialen erg out of the box denken om er toch een spannend interieur van te maken. Ga bijvoorbeeld voor een lampenkap van zeegras, een kast van bamboe, een poef van jute of een vloerkleed van wol.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

4. Unieke art deco

Grootse meubelen, geometrische patronen, opvallende printjes en rijke kleuren horen bij deze woontrend van 2023. Art deco is het tegenovergestelde van minimalistisch en eenvoudig, maar doet je juist denken aan de jaren 20/30 van de vorige eeuw. Het combineren van verschillende kleuren en vormen door elkaar heen past precies bij deze stijl. Ga bijvoorbeeld voor printjesbehang, gouden accessoires, velours gordijnen en kussens of vazen met patronen. Vind je een geheel interieur in art deco een beetje te overweldigend? Combineer deze stijl dan bijvoorbeeld met de woontrends zacht organisch of puur natuur.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld

Dé trendkleur van 2023

2023 zit vol nieuwe trends, zo ook wat betreft kleuren. Dé trendkleur van 2023 is rustgevend blauw. Deze donkerblauwe kleur kan je terug laten komen op de muur, maar ook in bijvoorbeeld jouw bank of vloerkleed. Zo maak je van jouw meubelstuk direct een eyecatcher. Combineer de rustgevende blauwe kleur met andere tinten, zoals pastelblauw en koraal blauw, zo kun je jouw eigen smaak helemaal verwerken in deze trendkleur. Houd je het liever wat simpel? Ga dan bijvoorbeeld voor donkerblauwe accessoires in combinatie met witte en beige meubelen.

Interieurwereld
Interieurwereld
Interieurwereld