Zo haal je de Scandinavische stijl in huis

 

Er is een reden waarom een Scandinavisch interieur zo populair is! De mooiste dingen in het leven zijn vaak eenvoudig en daar is een Scandinavisch interieur een mooi voorbeeld van. Maar hoe verwerk je de Scandinavische woonstijl in je interieur? Dat lees je hier.

Wat is een Scandinavisch interieur?

De Scandinavische woonstijl is één van de populairste woonstijlen. Niet alleen in Denemarken, Zweden en Noorwegen, maar ook in de rest van de wereld. Een Scandinavisch interieur is licht, minimalistisch en ruimtelijk. Het is zeker geen saaie woonstijl, maar wel een stijl waarin je helemaal tot rust kunt komen. Bovendien is het een stijl die jaren kan meegaan en alle trends overleeft.

De kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur heeft eigen, unieke kenmerken. Door deze kenmerken toe te passen in jouw huis, creëer je een Scandinavisch interieur. Denk aan kenmerken als veel licht, natuurlijke materialen, rustig kleurenpalet, moderne meubels, accessoires en opbergruimte voor rust.

Veel licht

Bij onze noorderburen in Scandinavië wordt het snel donker, wat betekent dat er weinig daglicht is. Natuurlijk licht is dan ook een belangrijke onderdeel van een Scandinavisch interieur. Grote ramen en gordijnen die veel licht doorlaten, maar wel de sfeer bepalen. Ben je niet gezegend met een grote raampartij? Dan kun je ook zélf eenvoudig verlichting toevoegen aan je interieur. Maak onderscheid tussen hoofd-, sfeer- en accentverlichting. Slim gebruik van accessoires kan ook helpen de ruimte groter te maken, zoals een spiegel om het natuurlijk licht te weerkaatsen.

Inspiratie - Scandinavische stijl in huis Lookbook
Laptoptafel Masura Antraciet

XOOON

Laptoptafel Masura Antraciet
129,00
Hang-element Otta

XOOON

Hang-element Otta
349,00 279,00
TV-dressoir Otta

XOOON

TV-dressoir Otta
799,00 639,00

Natuurlijke materialen

Naast licht is een mix van natuurlijke materialen essentieel. Scandinaviërs zijn gek op de natuur en dat zie je terug in het interieur. Een Scandinavisch interieur zul je niet snel betrappen op z’n knusse dekentjes, kussentjes en tierelantijntjes. De dekens, kussens en vloerkleden die je ziet, zijn zorgvuldig uitgekozen en zijn zowel functioneel als dé manier om meer gezelligheid in huis te brengen. Maak gebruik van hout, jute en rotan wanneer je back to basic gaat of combineer leer, hout en linnen voor textuur. Dat natuurlijke materialen vaak ook nog eens duurzaam zijn, is een extra leuke bijkomstigheid!

Rustig kleurenpalet

Je zult in Denemarken, Noorwegen of Zweden niet snel een interieur tegenkomen waar felle kleuren in terug te zien zijn. En als ze er wel zijn, dan dienen ze vooral als contrast of wordt er gekozen voor pasteltinten. Lichte kleuren reflecteren bovendien het licht het beste en laat de ruimte optisch groter lijken. Soms zie je nog een verrassende accessoire in een opvallende kleur als eyecatcher terug.

Persoonlijk 2D of 3D interieuradvies

in onze woonwinkel

Wil je een uitgebried advies met één van onze opgeleide stylisten? Zij gaan met je op zoek gaat naar een persoonlijk interieur dat voldoet aan al je comfort- en kwaliteitswensen. Maak een afspraak voor een persoonlijk 2D of 3D interieuradvies.

Maak een afspraak!

Moderne meubels

Een Scandinavisch interieur is goed te herkennen aan z’n moderne meubels. Denk aan ronde tafels, metalen bijzettafels en natuurlijk eetkamerstoelen op slanke pootjes. Ook een statement fauteuil in het interieur is zeer geliefd bij onze bovenburen. Het liefst een exemplaar met houten leuningen voor een modern effect, zoals de Caruzzo van Leolux. In de collecties van onder andere XOOON en Feelings vind je veel Scandinavische designklassiekers terug.

Accessoires als eyecatcher

Less is absoluut more in een Scandinavisch interieur. De truc is om je interieur niet vol te zetten, zodat die paar goed gekozen accessoires alle aandacht krijgen. Zorg dus dat er geen spulletjes rond slingeren en beperk het aantal accessoires tot het minimum. Op het dressoir zie je liever een grote pot met plant erin, in plaats van een overvolle kast met kaarsen, bloemen en andere tierelantijntjes.

Opbergruimte voor rust

Tot slot is een Scandinavisch interieur lekker opgeruimd. Rondslingerende spulletjes kom je niet tegen: deze worden netjes opgeborgen. Heb je voldoende opbergruimte, dan is dit niet eens een uitdaging. In een mum van tijd heb je jouw huis opgeruimd en voldoet je interieur aan de eisen van een Scandinavische woonstijl. Heb je behoefte aan een op maat gemaakte kast? Met onze 3D tekeningen gaan al je wensen in vervulling. Laat je verrassen door de mogelijkheden en plan online een afspraak.

Bij Interieurwereld Van de Belt vind je een groot assortiment aan Scandinavische design producten. Wij hebben alvast onze favorieten voor je op een rij gezet. Shop ze online of kom langs in de winkel.