Onderhoudsadvies matrassen

Hoe onderhoud ik mijn matrassen?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk van je matras kunt genieten? Het antwoord ligt in het onderhoud. Daarom delen wij graag enkele tips om jouw matras te onderhouden en zo de levensduur ervan te verlengen.

Regelmatig reiningen

Het is belangrijk om je matras regelmatig schoon te maken door het stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen en stofzuig het matras om eventueel ander vuil te verwijderen. Naast het stof en vuil dat op je matras terechtkomt, kan het ook vlekken en geurtjes opnemen. Als je een vlek op je matras hebt, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel en lauwwarm water om deze voorzichtig te verwijderen. Gebruik hierbij niet te veel water om beschadigingen te voorkomen. Door je matras regelmatig te reinigen zorg je niet alleen voor een hygiënisch slaapoppervlak, maar ook voor een langere levensduur van je matras.

Gebruik een matrasbeschermer

Om ervoor te zorgen dat je matras zo lang mogelijk meegaat, is het van groot belang om het goed te beschermen. Een matrasbeschermer kan helpen bij het absorberen van transpiratievocht en beschermt het matras tegen vlekken en vuil. Het is daarom aan te raden om altijd gebruik te maken van moltons en hoeslakens en deze regelmatig te wassen. Daarnaast kan het leggen van een ventilerend matrasdek tussen het matras en de bodem sltijtage voorkomen en de levensduur van het matras verlengen. Zo kan je nog langer genieten van een goede nachtrust!

Draaien en keren

Sommige matrassen moeten elke drie maanden worden gedraaid en gekeerd, terwijl andere matrassen slechts één keer per jaar hoeven te worden omgedraaid. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen om te weten hoe vaak je je specifieke matras moet draaien en keren. Zo kun je optimaal gebruik maken van je matras en zorgen voor een goede nachtrust. 

Laat het matras ademen

Tijdens het slapen transpireer je en wordt alles wat met je lichaam in contact komt, zoals matrassen, moltons, hoeslakens, kussens en het dekbed vochtig. De combinatie van warmte en vocht biedt een ideale omgeving voor de groei van bacteriën. Hoewel dit een natuurlijk proces is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je matras overdag goed kan luchten om vocht en bacteriën te verminderen.

Een goede manier om je matras te laten luchten is door direct na het opstaan het dekbed helemaal open te vouwen. Daarnaast is het aan te raden om het raam te openen voor extra ventilatie, zodat je ´s avonds weer in een fris bed stapt.

professioneel slaapadvies

Bij Interieurwereld hebben we een professioneel team van speciaal opgeleide slaapexperts. Ons team beschikt over uitgebreide kennis over de juiste slaapoplossingen en kunnen je voorzien van persoonlijk slaapadvies. Onze deskundige slaapadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het samenstellen van het bed van jouw dromen.

Plan een adviesgesprek

Gratis slaaptest

Hoe weet jij welk bed voor jou het meest geschikt is? Om hier achter te komen hebben wij de gratis slaaptest. Tijdens de test van 8 minuten, voegt het testbed zich real time naar jouw lichaamscontouren en wordt het patroon van je drukpunten in kaart gebracht. Aan de hand van de gemeten resultaten in combinatie met je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget stellen wij met jou het bed samen dat het beste bij je past.

meer informatie