5 woontrends van het najaar 2022

Het najaar is in zicht; de bladeren beginnen langzaam te verkleuren en de temperaturen dalen. Kortom, de perfecte tijd om te genieten van een mooi interieur die past in de najaar trends. Maar wat zijn de woontrends van het komende najaar?

1. Japandi: ingetogen en gezellig

Japandi is een mix tussen de rust van Scandinavisch en het minimalisme van Japans. Deze woonstijl staat voor een functioneel, minimalistisch maar toch warm interieur. De perfecte combinatie voor een rustgevend gevoel. Natuurlijke en neutrale kleuren voeren de boventoon. Ga voor meubelen met strakke lijnen, organische vormen, minimale accessoires en opgeruimde oppervlakken. Gebruik bijvoorbeeld zoveel mogelijk tegels voor een strakke uitstraling. Dit in combinatie met een organische vorm meubel en een neutrale tint op de muur zorgt al voor een echte Japandi sfeer. Kan je geen genoeg krijgen van deze woontrend? Lees dan ons uitgebreide blog over de Japandi trend.

Shop the look
Japandi

2. Fresh vintage

Vintage in een nieuw jasje, dat is fresh vintage. Het leuke van deze trend is dat je alles van vroeger herkent, maar dan in de moderne versie. Deze woontrend bestaat vooral uit de vormen, kleuren en materialen die je doen denken aan de jaren ’60, ’70 en ’80. Trends die je in je interieur kunt verwerken zijn bijvoorbeeld robuust eiken tafels, schuine poten, visgraatvloeren, open-leer en stoffen met een structuur of patroon als in de jaren ’50. Ook gedekte kleuren, pastelkleuren en cognac komen terug in deze trend.

3. Crispy classic

Gouden elementen, luxe kleurencombinaties en zware stoffen zoals fluweel staan centraal voor de woontrend crispy classic. Een aantal klassieke elementen kunnen je interieur al een crispy classic-look geven. Denk bijvoorbeeld aan gouden accessoires in combinatie met een donkerblauw meubel en zware okergele gordijnen.

4. Hotel chique

Wil je de rust en ontspannenheid van een hotel terug laten komen in je interieur? Dan is deze woontrend echt iets voor jou! De hotel chique trend is een combinatie van rijke stoffen zoals velours en kleuren zoals zwart, beige en goud. Rookglas maakt deze trend helemaal af, ga bijvoorbeeld voor lampen met rookglas. Hierdoor geef je jouw interieur een warme uitstraling. Combineer dit met bijvoorbeeld zwarte kozijnen, een marmeren meubel en behang met een print.

Shop the look
Hotel chique

5. Klassieke 70’s

Deze trend die zich richt op retro lijkt op het eerste oog wellicht op de fresh vintage trend, maar toch verschillen ze behoorlijk van elkaar. Veel bekende merken hebben hun collecties uit deze trend vooral laten inspireren op de ontwerpen uit de jaren ’70. Pastelkleuren en felle kleuren passen helemaal bij deze stijl. Ook unieke patronen en vormen horen hier thuis. Eigenlijk kan je al deze kleuren en patronen met elkaar mixen voor een klassiek 70’s interieur.

Shop the look
Klassieke 70's

Losse trends van het najaar

De kleuren die dit najaar terug gaan komen zijn zandkleur/cappuccino, moskleur en diep navy blauw. Als raambekleding zullen de klassieke houten jaloezieën, tot weelderige gordijnen van rijke materialen voorbijkomen.

De trendvormen dit najaar zijn rond, Griekse zuil, driehoekig en organisch. De materialen marmer, noten en keramiek zul je ook voorbij zien komen dit najaar.

Ben je enthousiast geworden door deze trends? Neem dan een kijkje bij Interieurwereld in Rogat-Meppel en laat je adviseren door onze specialisten!