Snel en eenvoudig energie besparen

De winter is begonnen, dé tijd dat jij waarschijnlijk bezig bent met het besparen van energie. Energie besparen wordt vaak geassocieerd met ongemak, zoals een koud huis of kort douchen. Toch zijn er manieren om energie te besparen die geen ongemak veroorzaken. Wanneer je begint met kleine aanpassingen zul je het verschil in jouw portemonnee al snel merken!

Houd de warmte in huis met raambekleding

Wanneer je de verwarming aanzet, wil je graag dat deze warmte in huis blijft. Maar wist je dat bijna 40% van alle warmte verloren gaat via de ramen en deuren? Zelfs met dubbel glas! Je kunt dit warmteverlies voorkomen door gebruik te maken van raambekleding. We hebben de meest isolerende raambekleding voor je op een rijtje gezet.

Duette® Shades

Duettes® worden door hun isolerende werking steeds populairder. Duettes® hebben een dubbele laag stof, die samen een honingstructuur vormen. Deze structuur heeft een isolerende werking: het houdt tijdens de winter de warmte goed binnen. Zorg ervoor dat de raambekleding precies tussen het kozijn valt, zo kan er zo min mogelijk verloren gaan.

Meer informatie over Duette® Shades

Gordijnen

Naast het vasthouden van de warmte, hebben gordijnen ook een sfeervolle uitstraling. Bovendien hebben gordijnen ook nog een geluiddempend effect. Onze collectie van kwaliteit gordijnen is breed en zeer divers, hierdoor is er voor iedereen bij Interieurwereld een geschikt gordijn te vinden. Ga voor zware gordijnen, bijvoorbeeld dikke velours gordijnen. Deze houden de meeste warmte in huis. Gordijnen zijn zowel voor ramen als deuren een goede isolatie. Plaats bijvoorbeeld een gordijn bij de voor- en achterdeur om de tocht tegen te gaan.

Meer informatie over gordijnen

Tips voor het gebruik van gordijnen

  • Voering van gordijnen geeft extra warmte-isolatie;
  • Hang de gordijnen tot ongeveer 5 cm boven de grond. Zo worden de gordijnen niet vies aan de onderkant en kan je ze gemakkelijk open en dicht schuiven;
  • Heb je een verwarming bij de ramen? Hang de gordijnen dan tot aan de vensterbank, zo blokkeren de gordijnen niet de verwarming;
  • Doe ’s avonds en ’s nachts de gordijnen dicht. Zo houd je de warmte binnen tijdens de koudste uren van de dag;
  • Meerdere open ruimtes kun je afsluiten met gordijnen. Zo houd je de warmte op één plek en het ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.

Dubbele raambekleding

Wil je jouw woning extra goed isoleren? Gebruik dan dubbele raambekleding. Naast de goede isolatie ziet het er ook nog eens erg sfeervol uit. Maak bijvoorbeeld gebruik van Duette® Shades in combinatie met gordijnen. Zorg ervoor dat de twee soorten raambekleding bij elkaar passen, zo krijgt het geheel een chique uitstraling.

Deskundig raambekleding advies

Ben jij op zoek naar dé juiste raamdecoratie? Onze adviseurs hebben ruime ervaring op het gebied van gordijnen en raambekleding. Bij Interieurwereld ben je verzekerd van advies, kwaliteit en een scherpe prijs. Wanneer je kiest voor raambekleding op maat verzorgen we het totaalplaatje, van het adviseren en opmeten tot het plaatsen van de gordijnen. Maak direct een afspraak en laat je adviseren!

Plan direct een afspraak

Andere tips voor het besparen van energie

Energie besparen met vloerkleden

Naast dat vloerkleden heerlijk zacht aanvoelen, hebben ze ook een functie. Door een vloerkleed neer te leggen, isoleer je jouw vloer met een extra laag. De warmte gaat op deze manier niet verloren onder de vloer. Daarnaast heb je minder snel last van koude voeten, door de zachte ondergrond. Wil je graag een uniek formaat vloerkleed? Naast alle standaard afmetingen, is het mogelijk om een vloerkleed op maat te laten maken. Kies een kleed die precies in jouw stijl past en laat deze naar wens op maat maken! Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed van De Munk Carpets.

Energie besparen met de plek van jouw meubelen

Ook kun je rekening houden met de opstelling van jouw meubilair. Zo zijn de buitenwanden het koudste, zet dus jouw bank tegen een binnenmuur aan. Zo heb je minder last van een koude muur achter je. Daarnaast is het verstandig om een verwarming niet te blokkeren met jouw meubelen, anders blijft de warmte achter de meubelen hangen. Zorgt er voor dat de ruimte om een verwarming heen vrij is, zodat de warme lucht zich kan verspreiden over de ruimte.

Energie besparen met de juiste verlichting

Tijdens de korte en donkere winterdagen is het fijn om goede verlichting in huis te hebben. Ook hier is eenvoudig energie te besparen, namelijk met de soort lichtbron die je gebruikt. Maak zoveel mogelijk gebruik van ledverlichting, dit is de meest zuinige lichtbron. Let er daarnaast op dat je het licht alleen laat branden in de ruimtes waar je bent. Kies bij de lichtbron een lamp die bij jouw interieur past. Ook met een lichtplan kun je eenvoudig energie besparen. Maak een plattegrond van de desbetreffende ruimte en zet punten waar licht nodig is, zo staat er geen verlichting op overbodige plekken in huis. Kom je er zelf niet uit of wil je graag hulp bij het maken van een lichtplan? Maak dan een adviesafspraak en laat je adviseren door onze specialisten.

Energie besparen met accessoires

Zonder dat je er misschien bij stilstaat, kunnen ook accessoires helpen bij het besparen van energie. Zet bijvoorbeeld grote vazen met planten in de vensterbank, deze houden de kou van buiten tegen. Ook kaarsen mogen niet ontbreken wanneer je energie wil besparen, goed voor de sfeer én de portemonnee. Kruip ten slotte heerlijk weg onder een warm plaid en je zult geen last meer hebben van de kou. 

Ontdek onze afdelingen