Wat te doen aan slapeloosheid door stress?

Slapeloosheid door stress is een veelvoorkomend probleem waar miljoenen mensen over de wereld last van hebben. Stress kan leiden tot angst, zorgen en onrust, waardoor het lastiger is om in slaap te komen. Ook zorgt stress voor regelmatig wakker worden gedurende de nacht en dat leidt tot een minder diepe slaap. De kwaliteit van je slaap gaat achteruit en dit zorgt voor minder energie gedurende de dag. 

Het is belangrijk om de bron van de stress aan te pakken. Stress kan komen door meerdere factoren en om het te verminderen zal je meer tijd moeten nemen voor ontspanning. Wanneer de oorzaak van de stress is geïdentificeerd, kan je actie ondernemen. Herken jij jezelf hierin en kan je niet slapen door stress? In deze blog geven we je meerdere handvatten om stress te verminderen en je nachtrust te verbeteren. 

Niet kunnen slapen door stress

Niet kunnen slapen door stress

Zoek voldoende ontspanning

Stress komt bij veel mensen door een te hoge werkdruk. Precies om die reden is het belangrijk om buiten je werk voldoende ontspanning te zoeken. Er zijn verschillende ontspanningstechnieken die je kunnen helpen om stress te verminderen. Veel mensen hebben baat bij ademhalingsoefeningen, yoga of meditatie. Hierbij is het doel om je geest en lichaam te kalmeren, zodat je rustig wordt. Is dit iets te zweverig voor jou? Ontspanning kan ook een boek lezen of in bad gaan zijn. 

Voorkom blauw licht voor het slapen gaan

TV kijken, computeren of scrollen op je telefoon kan voor jou voelen als ontspanning. Dit is ook zeker het geval, maar voorkom tenminste anderhalf uur voor het slapen gaan het gebruik van blauw licht apparaten. Blauw licht beïnvloedt de aanmaak van melatonine en dat stofje heb je nodig om in slaap te vallen. 

Bouw een goede slaaproutine op

Rust en regelmaat zijn ook goede manieren om slapeloosheid te bestrijden. Houdt een slaapschema aan waarbij je altijd rond dezelfde tijd naar bed gaat en opstaat. Hierdoor kan je lichaam zich aanpassen aan een vast ritme en weet het wanneer het tijd is om te ontspannen en te slapen. Maak daarnaast je slaapomgeving comfortabel, door een goed bed en matras aan te schaffen. Ook is de temperatuur en ventilatie van de slaapkamer belangrijk voor een goede nachtrust. Doe de gratis slaaptest bij ons in de winkel om achter je slaapbehoeftes te komen als het aankomt op een matras.

Verbeter je nachtrust door een gratis slaaptest

Wij helpen je graag bij een betere nachtrust en daarom bieden wij een gratis slaaptest aan. Gedurende de slaaptest lig je 8 minuten op een bed waar de drukpunten van je lichaam worden gemeten en daarop krijg je advies voor een passend matras op basis van jouw slaapanalyse. 

Hoe werkt de slaaptest

DESKUNDIGE ADVISEURS

Interieurwereld beschikt over een professioneel team van speciaal opgeleide slaapexperts, die alles weten over de juiste slaapoplossing. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk slaapadvies en een digitale slaaptest. Onze deskundige slaapadviseurs staan voor je klaar om het bed van je dromen samen te stellen. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Plan een adviesgesprek

Onze slaapmerken

Interieurwereld van de Belt is dé specialist op het gebied van slapen. Wij bieden diverse topmerken aan zoals: AVEKErgosleep , Pullman en Tempur. Naast onze vernieuwde Morgana winkel hebben we ook de nieuwste Auping Studio van Drenthe! Hier ontdek je de gehele collectie van Auping, van bedden tot bed textiel.

Onze slaapmerken