Een nieuw bed kopen, hier moet je op letten

Slaap je al langer dan 10 jaar op hetzelfde bed? Dan is het tijd voor een nieuw bed. Na 10 jaar is de kans namelijk groot dat het matras ergonomisch niet meer voldoende steun biedt aan je lichaam. Zo word je wakker met rugpijn of word je moe wakker. Een nieuw bed is echter een grote investering, dus je wilt natuurlijk wel de juiste beslissing maken. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed.

Kies een nieuw bed dat past bij jouw slaaphouding

De definitie van een comfortabel matras is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van meerdere factoren. Daarnaast is de slaaphouding heel belangrijk bij de keuze voor een nieuw matras. We nemen je graag mee in de verschillende slaapposities en wat voor soort matras het beste bij je past. 

  • Rugslapers: Deze groep heeft het meeste baat bij een matras dat tussen medium en stevig in zit. Zo’n matras biedt ondersteuning aan de ruggengraat, waardoor de wervelkolom in een neutrale positie blijft.
  • Zijslapers: Voor deze slaappositie is het beter om voor een zacht tot medium matras te kiezen. Het matras moet namelijk zacht genoeg zijn om de druk op de heupen en schouders te verlichten, terwijl het matras toch voldoende ondersteuning biedt aan de ruggengraat.
  • Buikslapers: Bij buikslapers is het van belang om een matras te hebben die stevig genoeg is om te voorkomen dat de rug doorzakt. We adviseren voor buikslapers een medium tot stevig matras.
  • Combinatieslapers: De bovenstaande slaapposities zijn het meest voorkomend, maar er is natuurlijk ook een groep die veel verandert van slaappositie gedurende de nacht. Deze groep noemen we combinatieslapers en voor deze groep is het kiezen van een medium tot stevig matras zeer aan te raden. Dit biedt de meeste ondersteuning in verschillende slaapposities. 

Een greep uit ons assortiment

4 stappen die je helpen bij het kiezen van een nieuw bed

1. Bepaal je budget:
Een nieuw bed is een hele investering, maar wist je dat je ⅓ van je leven doorbrengt in bed? Het is dus heel belangrijk om een goede nachtrust te hebben en dat begint bij een goed bed. Veel lichamelijke klachten komen voort uit een slechte nachtrust. Voorafgaand aan je winkelbezoek is het aan te raden om alvast online te oriënteren voor de kosten van een nieuw bed en voor jezelf een budget vast te stellen. Hierdoor kun je rekening houden met een budget wat je maximaal wilt uitgeven.

2. Meet je slaapkamer:
Voordat je naar de winkel gaat om een nieuw bed uit te zoeken is het verstandig om je slaapkamer op te meten voor de grootte van je bed. Houdt hierbij rekening met andere meubels in je slaapkamer zoals een kledingkast en nachtkastjes. Ben je lang? Houd er dan rekening mee dat je wellicht ook een langer bed nodig hebt, bijvoorbeeld 210 cm of 220 cm lang. Lees meer over bedden voor lange mensen.

3. Controleer online de garantie:
Naast het bed zelf is het ook belangrijk om de garantie te checken voordat je het bed koopt. Op deze pagina vind je ons garantiebeleid.

4. Kom langs in de winkel en doe de gratis slaaptest:
Kom achter je ideale bed en matras door een slaaptest te doen in onze winkel. Tijdens de digitale slaaptest doen wij een meting van jouw lichaam om het perfecte bed te ontwikkelen. Je ligt in een cabine rustig een korte film (8 minuten) te kijken over goed slapen en ondertussen worden de drukpunten in je lichaam gemeten. Op basis van de digitale analyse geeft een van onze adviseurs de ideale slaapcombinatie aan voor jouw lichaam. Plan direct een afspraak in voor jouw slaapanalyse!

Digitale slaaptest met drukpunt meting

Het belangrijk dat je matras past bij de bedbodem en je kussen ook een goede ondersteuning biedt. Kom langs in onze winkel of plan een afspraak in voor vrijblijvend slaapadvies. In onze SLAAP-DNA® belevingsstudio van Ergosleep® wordt jouw persoonlijke slaapprofiel opgemeten. Ervaar en voel de verschillen. Ontdek vervolgens samen met de slaapspecialist welke lattenbodem, boxspring, matrastype of hoofdkussen het beste bij jou past.

Plan direct een afspraak

Goed slapen begint bij Interieurwereld

Interieurwereld van de Belt is dé specialist op het gebied van slapen. Op basis van de slaapanalyse bij ons in de winkel krijg je advies over de ideale slaapcombinatie. Wij hebben een breed assortiment bedden en matrassen van topmerken zoals: AVEK, Ergosleep, Pullman en Tempur. Naast deze merken bieden we ook Morgana aan en hebben we een nieuwe Auping Studio. Oriënteer je alvast op onze website en kom langs in onze winkel in Rogat-Meppel voor een gratis slaaptest.

Hét beste slaapadvies

Bij Interieurwereld beschikken wij over een professioneel team van speciaal opgeleide slaapexperts, die alles weten over de juiste slaapoplossing. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk slaapadvies en een digitale slaaptest. Onze deskundige slaapadviseurs Harold, Yvonne en Siebrien staan voor je klaar om het bed van je dromen samen te stellen. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Plan een adviesgesprek